Af - 07/08-15 20:44

Dansk turist skambidt af nuttet og berømt sæl i græsk ferieparadisDansk turist skambidt af nuttet og berømt sæl i græsk ferieparadis

En dansk kvinde var ude og snorkle på ferieøen Samos, da en fredet og sjælden sæl gik til angreb på hende. Nu vil kvinden have erstatning fra sit rejseselskab.

Bildstrecke im Grossformat »

For en dansk kvinde i 30'erne led ferieidyllen på den græske ø Samos et alvorligt knæk, da hun under snorkeltur med sin kæreste blev bidt flere gange i benet af en fredet og folkekær hunsæl, der holder til ved øen.

Det oplyser rejseselskabet Apollo over for metroxpress.

Sælen, der er en sjælden, såkaldt munkesæl og har fået tilnvanet Argiro af de lokale indbyggere på Samos, er det seneste år blevet berømt på øen, fordi den ikke er bange for mennesker og ofte færdes blandt turister på stranden og i vandet.

Læs mere om Argiro i faktaboksen til højre, og se galleri af den øverst i artiklen!

Ifølge Apollo fandt episoden med den danske kvinde sted for tre uger siden. Hun har nu indgivet en klage til rejseselskabet og kræver erstatning.

- Hun mener, hun fået pyskiske mén på grund af hændelsen og vil have penge af os, fortæller produktchef hos Apollo, Michael Buch, til metroxpress.

Slange bider lille dreng i Randers Regnskov
Slange bider lille dreng i Randers Regnskov

Han forklarer, at kvinden blev bidt flere gange i benet, men kender ikke til det fulde omfang af skaderne.

- Vi ved endnu ikke helt, hvad der hoved og hale i sagen. Men hun blev efterfølgende behandlet og har også været i kontakt med vores rejseleder i området, fortæller Michael Buch.

Får ikke en krone
I sin klage til Apollo nævner kvinden ikke noget specifikt beløb i kompensation. Men hun mener, at rejseselskabet ikke har gjort nok for at informere hende om sælens tilstedeværelse, og at den kunne finde på at angribe, fortæller Michael Buch.

- Før det her har vi aldrig hørt om, at nogle af vores gæster fra norden er blevet bidt eller angrebet af sælen. Derfor har vi heller ikke vurderet, at det var nødvendigt at informere om, at den kunne finde på at gå til angreb, siger Michael Buch og tilføjer, at Apollo ikke kommer til at kompensere kvinden.

- Vi har svaret hende, at vi ikke mener, vi kan holdes ansvarlig for det, der er sket, siger han.

Advarsel: Populært flåt-trick kan være farligt
Advarsel: Populært flåt-trick kan være farligt

En vurderingssag
Han oplyser dog samtidig, at Apollos rejseleder i området er bekendt med, at der tidligere skulle have været to til tre eksempler med andre udenlandske turister, der er blevet angrebet af sælen.

Så hvorfor har I ikke advaret jeres gæster noget før?

- De andre tilfælde skulle være sket, fordi folk har forsøgt at lege med sælen eller har kastet sten på den. Og netop det bliver der også advaret imod på skilte på stranden, forklarer Michael Buch og fortsætter:

- Det er jo en vurderingssag. Vi har som sagt ikke hørt om lignende eksempler med andre af vores gæster, og vi vil jo ikke skræmme folk mere end nødvendigt. Men vi har nu besluttet, at vi i vores busser vil informere vores gæster om sælen og fortælle, hvordan man bør gebærde sig omkring den, fortæller Michael Buch.

Metroxpress kender ikke identiteten på den danske kvinde og har derfor ikke hørt hendes version af hændelses-forløbet.

Ved du noget, så tip os på amb@mx.dk.Se video af Argiro her:


LÆS OGSÅ: Dyreorganisation jagter studerende: Her bider han hovedet af gnaver

LÆS OGSÅ: Købte en pose bananer og fik en af verdens farligste edderkopper med i købet

LÆS OGSÅ: Bare drop ekstra kontanter på Grækenlandstur

LÆS OGSÅ: Tysk sejlerfamilie tages af strøm: 13-årig slår alarm

LÆS OGSÅ: Delfin hopper op i båd, brækker kvindes ankler og slår teenager

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx