Af - 18/03-14 09:15; Opdateret: 18/03-14 10:22

Shampoo-producent snød med priserneShampoo-producent snød med priserne

Forbrugere, der har købt shampoo af mærket NAK, kan have betalt for meget

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Selskabet Coss Aps har fået en bøde på 100.000 kroner fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det sker på baggrund af, at selskabet forsøgte at aftale minimumspriser på selskabets produkter for dermed at sikre en højere indtægt.

Ny rapport: Skælshampoo ødelægger regnskoven
Ny rapport: Skælshampoo ødelægger regnskoven

Men dermed forbrød selskabet sig mod den fri konkurrence, og det har nu kostet en bøde, som selskabet har betalt.

Dikterede mindstepriser
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tog sagen op i sommeren 2013 på baggrund af en henvendelse fra en frisør, der havde fået 'befalinger' fra en sælger fra Coss, der dikterede, at selskabets vejledende priser skulle betragtes om mindstepriser.

Er dette Danmarks dårligste tilbud?
Er dette Danmarks dårligste tilbud?

Hermed overtrådte Coss konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser, og det kan have betydet, at forbrugere har betalt for meget for deres hårprodukter.

Coss' direktør Frank Sehested mener ikke, at sælgeren har dikteret en pris, og han synes, at det er unfair, at det kun er hans virksomhed, der har fået en bøde.

- Jeg har en markedsandel blot fire procent. Langt større spillere på markedet fortsætter ufortrødent. Når det er sagt, er de korrekt, at en medarbejder hos mig har formuleret sig klodset, men vi har ikke dikteret en pris, siger han.

I afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fremgår det, bødens størrelse er fastsat på baggrund af en række omstændigheder, blandt andet har Coss’ omsætning.

Gavekort-kunder stod forgæves i kø i Matas
Gavekort-kunder stod forgæves i kø i Matas

Som en formildende omstændighed gælder det, at der er tale om aftaler med en enkelt forhandler over en kort periode på omkring to måneder sidste år.

Herudover har det også haft betydning, at Coss har samarbejdet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om sagens opklaring.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx