Af - 06/10-14 19:30

Nu kan du stalke Folketinget på Google StreetviewNu kan du stalke Folketinget på Google Streetview

Folketinget har lukket Google Streetview inden for murene, så almindelige mennesker kan tage en digital rundtur på Christiansborg.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Google Streetview

Når Folketinget i morgen traditionen tro åbner på den første tirsdag i oktober, åbner politikerne samtidig også op på internettet. Det foregår helt præcis på Google Streetview, hvor Christiansborg har lukket Googles kameraer indenfor, så almindelige mennesker kan tage sig en virtuel gåtur. Og allerede nu er det muligt at tyvstarte.

Ideen om at åbne Christiansborg op for internettets bruger kommer fra Venstres Michael Aastrup Jensen og blev modtaget med åbne arme af Folketingets formand, Mogens Løkketoft (S).

- Det glæder mig, at vi med disse initiativer fortsat kan øge åbenheden og tilgængeligheden til Folketinget, siger han.

Folketinget er det kun femte parlament i verden, der kan opleves digitalt. Via Google Streetview kan brugerne blandt andet gå en tur på gangene, besøge Folketingssalen og restauranten Snapstinget.

Samtidig har Folketinget også samlet 90 af de mange billeder, der hænger på Christiansborgs vægge. Det foregår hos Google Art Project.

- Vi leder hele tiden efter alternative måder at kunne åbne dørene på, siger Mogens Lykketoft.

Der er dog også tænkt over sikkerheden, understreger PET. Således har PET gennemset alle billederne fra Christiansborg for at sikre sig, at de ikke kan bruges til at planlægge angreb mod Folketinget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx