10/10-14 07:44

Hækkerup: Kunne ikke sige nej til Landbrug & FødevarerHækkerup: Kunne ikke sige nej til Landbrug & Fødevarer

Justitsminister Karen Hækkerup (S) er ked af at forlade politik på nuværende tidspunkt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hun har hele tiden vidst, at hun en dag ville forlade politik, men det har ikke været planen, at det skulle ske nu. Tilbuddet om at blive direktør i Landbrug & Fødevarer var dog for godt til at sige nej.

Sådan lyder det fra afgående justitsminister Karen Hækkerup, der fredag har meddelt, at hun stopper i politik.

- Jeg har været folkevalgt politiker i 17 år, og jeg har hele tiden vidst, at på et eller andet tidspunkt skulle mit liv også dreje sig om noget andet, siger Karen Hækkerup (S) til TV2 News.

Mette Frederiksen bliver ny justitsminister
Mette Frederiksen bliver ny justitsminister

- Jeg havde ikke tænkt, det skulle være nu, men nu kom der et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Fristelsen var for stor. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at kaste mig over de store udfordringer som landbrugs- og fødevareerhvervet har, siger hun.

Karen Hækkerup siger samtidig, at det var en svær beslutning at forlade regeringen på et tidspunkt, hvor regeringen ligger skidt i meningsmålingerne.

- Jeg er ked af at forlade holdet, men jeg kan ikke være to steder på en gang, siger Karen Hækkerup, der slår fast, at det er et endegyldigt farvel til politik.

I Landbrug & Fødevarers direktørstol erstatter hun den tidligere Venstre-minister Søren Gade, der meldte sin afgang i slutningen af september. Her kan hun gøre brug af de erfaringer, hun gjorde sig under sin tid som fødevareminister i 2013.

Politisk kommentar: Meget uheldigt farvel for regeringen
Politisk kommentar: Meget uheldigt farvel for regeringen

- Jeg har siddet ganske kortvarigt som fødevareminister, og i den periode jeg gjorde det, havde jeg en rigtig god kontakt til landbruget. Jeg er rigtig stolt af, at de har taget fat i mig, men jeg har ikke selv været på jobmarkedet, siger Karen Hækkerup til TV2 News.

Ifølge TV2 News bliver det Mette Frederiksen (S), der overtager den ledige stol i Justitsministeriet, mens Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, bliver beskæftigelsesminister.

Karen Hækkerup forlader ministerpost
Karen Hækkerup forlader ministerpost


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx