Af Ritzau - 24/06-17 14:19; Opdateret: 24/06-17 16:05

Søren Pind forlader sine 42.320 Facebook-følgereSøren Pind forlader sine 42.320 Facebook-følgere

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind dropper Facebook. Han kan ikke acceptere systemet, skriver han.

storybild

Søren Pind forlader det sociale medie Facebook, hvor han ellers har over 40.000 følgere. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe / Arkiv)

Søren Pind (V) er en af de politikere i Danmark med flest følgere på det sociale medie Facebook. Men nu skal det være slut, fortæller han sine 42.320 følgere på Facebook via et opslag på mediet lørdag.

- Jeg har besluttet mig for ikke længere at have en Facebook side. Jeg vil ift. venner og gode bekendte opretholde en privat profil, men det er så også, hvad det bliver til.

- Jeg kan ikke acceptere, at opsætninger og algoritmer på denne måde tilskriver mig og søger at skabe en yderligere afhængighed af systemer, jeg ikke ønsker, og som i forvejen fylder for meget, skriver Søren Pind, der er uddannelses- og forskningsminister.

Baggrunden er, ud over afhængigheden, at Søren Pind mener, at tiden, det kræver at være på Facebook, ikke lever op til den "fornøjelse", han får ud af det.

Derudover vurderer Søren Pind, at Facebook influerer på hans adfærd.

- Jeg læser færre bøger. Jeg skriver færre egentligt sammenhængende blogs og indlæg.

- Og det denne tid har brug for er sammenhængende ting og langsomhed, ikke fragmentering og hast. Men tak for mange års debat her. Det meste har været en fornøjelse, skriver Søren Pind.

Søren Pind oplyser via sin særlige rådgiver, at han ikke har yderligere at tilføje i forbindelse med sin exit fra Facebook end det, han har skrevet i opslaget.

- Det er ganske atypisk dette her. Søren Pind har jo brugt Facebook meget, specielt da han var i opposition. Og han har gjort det godt.

- Han var god til at få opmærksomhed og til at fremme den dagsorden, han gerne ville have frem, siger ekspert i politisk kommunikation Klaus Kjøller.

Han fortæller desuden, at Facebook normalt er et stærkt værktøj for politikere, der her kan vise deres personlighed frem i det bedst mulige lys i et venligsindet forum.

- Men det her er selvfølgeligt også en måde at brande sig selv på. Han skriver, at han forlader Facebook for at få bedre tid til at læse bøger og debattere bedre.

- Det er også at tegne sin profil og vise, at han er hævet over andre politikere, der bruger hele dagen på at væve inde på Facebook, siger Klaus Kjøller.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx