Af - 26/07-16 09:56; Opdateret: 26/07-16 10:10

Formodet IS-medlem troppede op for at hverve krigere på asylcenterFormodet IS-medlem troppede op for at hverve krigere på asylcenter

En IS-tilhænger forsøgte i april at hverve medlemmer til terrororganisationen IS - på et asylcenter for folk på flugt fra IS.

storybild

En person, der formodes at have kontakt til terrororganisationen IS er blevet mistænkt for at ville radikalisere flere asylansøgere. Det viser en indberetning fra Røde Kors til Udlændingestyrelsen, som DR Bornholm har opnået aktindsigt i.

Episoden fandt sted på asylcentret Slottet i Rønne, hvor vedkommende troppede op og præsenterede sig selv som IS-medlem. I indberetningen fra Røde Kors står der, at en troværdig beboer på centret fortalte om hændelsen til centerledelsen.

Ifølge DR Bornholm har hverken politi, Røde Kors eller Udlændingestyrelsen ønsket at udtale sig om hverken konsekvenser eller tiltale mod personen.

I et skriftligt svar til DR Bornholm skriver Udlændingestyrelsen, at hændelsen er den første af sin slags på et asylcenter. Det siger tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen til DR Bornholm.

- Jeg kender ingen trends eller tendenser, der peger i retning af, at man prøver på at påvirke en flygtningeskare - en flygtningeskare, som vel at mærke er flygtet fra Islamisk Stats uhyrlige rædsler.

Hans Jørgen Bonnichsen mener ikke, at den formodede IS-tilhængers forsøg på radikalisering er særlig imponerende.

- Hvis man udgiver sig som medlem af IS, er man dummere end IS tillader. Det at præsentere sig som medlem af en terrororganisation er næsten en straffelovsovertrædelse.

LÆS OGSÅ: Færre skandinaver drager i hellig krig

LÆS OGSÅ: Vestlige lande vil optrappe angreb mod Islamisk Stat

LÆS OGSÅ: Fem mistænkte syrienkrigere skal forblive bag tremmer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx