Af Ritzau - 07/08-16 13:46

Mødtes på netdating: Kvinde holdt fanget i over en månedMødtes på netdating: Kvinde holdt fanget i over en måned

Møde på datingside blev starten på månedlangt mareridt for en 71-årig kvinde. Mandag kommer sagen for retten.

storybild

Efter at være blevet holdt fanget i en lejlighed i over en måned undslap en 71-årig kvinde ved at opsøge en fremmed på dametoilettet under en tur i Rosengårdscentret i Odense. En 58-årig mand er tiltalt i sagen. Arkivfoto. (Billede: Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

I mere end en måned blev en 71-årig kvinde sidste år holdt fanget i Odense af en 58-årig mand, der udsatte hende for vold og tvang penge ud af hende.

Først da hun under et besøg på dametoilettet i Rosengårdscentret fik mulighed for at henvende sig til en fremmed kvinde, sluttede hendes mareridt. Den fremmede slog alarm, og manden blev senere samme dag anholdt i lejligheden.

Sådan udlægger anklagemyndigheden i hvert fald sagen, der mandag indledes ved Retten i Odense.

Det var gennem en datingside på internettet, at de to mødte hinanden. Den 58-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, har ifølge anklageskriftet frihedsberøvet kvinden fra 28. august til 1. oktober 2015.

Under tilfangetagelsen, som foregik i mandens lejlighed i Odense, skal han blandt andet have slået hende, taget kvælertag på hende og spyttet hende i ansigtet.

- Ifølge tiltalen er motivet, at han ville have penge ud af hende, siger senioranklager Henning Christiansen fra Fyns Politi.

Manden er anklaget for at have fået kvinden til at overføre mindst 91.200 kroner til ham selv og hans svigersøn og til at give sin bil til svigersønnen.

Samlet set er den 58-årige tiltalt for frihedsberøvelse, vold med karakter af mishandling, dødstrusler, røveri, ulovlig tvang, afpresning og bedrageri.

Sagen er ifølge anklager Henning Christiansen speciel, da kvinden også er blevet frihedsberøvet på ture uden for lejligheden sammen med den tiltalte.

- Hun har ikke turdet forlade ham på grund af vold og trusler. Opfattelsen er ifølge tiltalen, at han har overvåget hende og kontrolleret hende konstant.

Overvågningen gik ifølge anklageren ud på, at manden lyttede til kvindens telefonsamtaler og tjekkede sms'er fra hendes telefon, før de blev afsendt, samt konfiskerede hendes mobiltelefon om natten.

Om kvinden blev taget til fange første gang, de mødtes, kan anklagemyndigheden ikke oplyse. Det vil muligvis komme frem i løbet af retssagen.

I løbet af de i alt 10 retsdage vil 26 til 28 vidner blive afhørt, heriblandt bankfolk og ansatte i realkreditinstitutter, familiemedlemmer og kvinden fra dametoilettet, der hjalp den 71-årige.

Foruden fængselsstraf kræver anklagemyndigheden, at den tiltalte udvises af Danmark. Manden er oprindeligt fra Serbien, men har boet i Danmark i en årrække.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx