Af Ritzau - 02/11-16 20:22

Dømt advokat kræver erstatning fra landsdommereDømt advokat kræver erstatning fra landsdommere

Hans Boserup lægger nu sig an mod dommere i landsretten, der blandt andet idømte ham en fængselsstraf.

storybild

Den sønderjyske advokat Hans Boserup har stævnet de tre landsretsdommere, der i august frakendte ham retten til at drive advokatvirksomhed og idømte ham 60 dages fængsel. (Billede: Free/Kuzmafoto.com)

Den sønderjyske advokat Hans Boserup kræver erstatning fra tre landsdommere, som i august frakendte ham retten til at drive advokatvirksomhed og idømte ham 60 dages fængsel.

Erstatningskravet lyder ifølge JydskeVestkysten på 200.000 kroner per påbegyndt måned siden dommen,

Boserup er dømt for at have afgivet falsk vidneforklaring i retten. Forklaringen blev afgivet i forbindelse med en straffesag mod en af hans tidligere klienter i december 2014

Her optrådte Boserup som vidne og fortalte, at to betjente havde kastet en tiltalt ned på gulvet under en straffesag i oktober 2013.

Men betjentene afviste, at den tiltalte overhovedet var nede på gulvet i retslokalet, og Boserups forklaring strider også mod to andre vidneberetninger. Derfor mente landsretten, at Boserup løj i retten i 2014.

- Det er en uretfærdighed, der betød, at jeg i august blev dømt for falsk forklaring for retten og mistede min advokatforretning, siger han til JydskeVestkysten og fortsætter:

- Jeg tænker: Hold kæft, hvor må de landsdommere hade mig, når de vil sætte deres embede på spil. For bliver de dømt, mister de deres job.

Ifølge avisen har han selv udskrevet lydfiler fra retssagen, som han mener, vil give ham ret.

- Jeg har aldrig oplevet, at der ikke bliver udskrevet lydfiler i en retssag, især når de nu vil bruge dem imod mig, siger Hans Boserup til JydskeVestkysten.

Hans Boserup blev ved dommen i august frakendt retten til at drive advokatvirksomhed i to år.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx