09/09-13 10:40; Opdateret: 09/09-13 11:15

Partiet VS opløser sig selv: Al fokus på EnhedslistenPartiet VS opløser sig selv: Al fokus på Enhedslisten

Venstresocialisterne har valgt at nedlægge sig selv. Alle kræfter skal bruges på at styrke Enhedslisten.

storybild

Møde i Venstresocialisterne med bl.a. Erik Sigsgaard, Preben Wilhjelm og Steen Folke i 1974. (Billede: Polfoto)

Venstresocialisterne (VS), der er en del af Enhedslisten, har på en generalforsamling i Solidaritetshuset på Nørrebro i København søndag valgt at nedlægge sig selv.

Det skete med stemmerne 14 for og én enkelt imod, skriver den venstreorienterede netavis Modkraft.

Årsagen er ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, som har været medlem af VS siden 1971 og var til stede på generalforsamlingen, at man ikke ønsker at være et "parti i partiet", men derimod ønsker at bruge alle kræfter på at styrke Enhedslisten.

- Vi synes ikke, at det giver mening at holde liv i en forening, hvor der alligevel ikke har været nogen aktivitet af betydning i årevis.

- Samtidig vil vi gerne sende et signal om, at Enhedslisten er et sted, hvor de politiske diskussioner er for alle medlemmer, siger Per Clausen til Modkraft.

Venstresocialisterne blev grundlagt i 1967 og var i 1989 med til at danne Enhedslisten. VS bygger på marxistisk teori og metode, og på VS' hjemmeside kan man læse, at målet for VS i sidste instans er "det klasseløse kommunistiske samfund".

Udover Per Clausen sidder også VS-medlemmet Finn Sørensen i Folketinget for Enhedslisten.

VS blev i 1998 omdannet til en forening, der siden har fungeret som debatklub og i en årrække udgav magasinet Solidaritet, der i dag er uafhængigt og har udvidet med et forlag.

- VS' største bedrift var at være med til at danne Enhedslisten, og det er på tide at give stafetten videre. Til Enhedslisten, de folkelige bevægelser og magasinet Solidaritet, som i dag kan stå på egne ben og er rammen om vigtige politiske debatter, siger Per Clausen til Modkraft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx