26/03-14 11:53

Zoo bestormes igen af vrede Facebook-brugereZoo bestormes igen af vrede Facebook-brugere

Selvom Københavns Zoo igen bestormes på Facebook, så er niveauet langt fra Marius, siger zoo-direktør.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Aflivningen af fire løver har endnu engang fået Københavns Zoo's Facebook-side til at flyde over med ophidsede indlæg, der blandt andet opfordrer til boykot af såvel Zoo som Danmark, og som sammenligner aflivningerne med nazisme.

Av: Se løve få bøffel-bank
Av: Se løve få bøffel-bank

Alligevel glæder administrerende direktør i Zoo, Steffen Stræde, sig over, at vredesudbruddene - og ikke mindst mængden af dem - ligger milevidt fra det, som haven oplevede, da den tidligere i år aflivede giraffen Marius og gav kadaveret til de løver, der nu selv er blevet aflivet.

- Det er mikropromiller af, hvad det var med Marius, siger Steffen Stræde.

- Og det er helt tydeligt, at diskussionen denne gang starter på et langt mere nuanceret niveau, end det gjorde med Marius, og de er faktisk meget opmuntrende for os at konstatere, for det er jo formålet med det hele, siger Steffen Stræde.

Ny han får Zoo til at aflive raske løveunger
Ny han får Zoo til at aflive raske løveunger

Som tilfældet var med aflivningen af Marius, så bredte historien om de fire løvers endeligt sig også lynhurtigt i alverdens medier.

Men endnu har Københavns Zoo ikke oplevet trusler, som tilfældet var med Marius.

- Det er ikke for at være lalleglad, men der var bare så mange ting, hvor vi sidste gang skulle starte helt forfra, når vi skulle forklare, hvorfor vi gør, som vi gør. Det behøver vi slet ikke på samme måde nu, siger Steffen Stræde.

På Facebook hører det meste af debatten dog til i den mere kradse ende af skalaen.

Disse løveunger får dig til at blive blød i knæene
Disse løveunger får dig til at blive blød i knæene

"Go and kill yourself", lyder det blandt andet fra en Anders Wändel, der dog trods alt også forsøger at holde på formerne ved at tilføje et "please".

De fire løver blev aflivet, fordi den gamle hanløve Oleg var begyndt at vise tegn på at ville parre sig med sine egne unger.

En ny han skulle derfor køres i stilling, og da Oleg og en ældre hun var for gamle til at flytte til en anden have - og da det ikke var muligt at afsætte to yngre løver - fik alle fire en sprøjte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx