Af - 30/11-16 20:53

Politiet advarer: Rullende tasketyve plager kvinderPolitiet advarer: Rullende tasketyve plager kvinder

Politiet advarer om tasketyve, der stjæler dametasken ud af cykelkurven, når de i stor hast kører forbi kvinden, mens hun stadig er på cyklen

storybild

(Billede: Privat)

Haps! Politiet i Aarhus og København advarer mod tasketyve, der for tiden napper dametaskerne fra kvinders cykelkurve mens de kører forbi kvinden i høj fart.

Lige nu er Amager plaget af to mænd på en knallert, der stjæler tasker fra kvinder på stribe.

- Vi ser det her i bølger. Kvinder har ofte ganske dyre tasker, der også kan rumme værdier, så de kan overleve 14 dage - med pung, mobil, computer, smykker, kreditkort. Vi ser ofte tyvene operere to og to på en knallert, hvor personen bag ved har hænderne fri til at stjæle tasken ud af kurven. Og har kvinden den i stedet over skulderen, så kan tyvene finde på at rive med en kraft, så kvinden vælter, siger vagtchef Henrik Brix, Københavns Politi.

Også Odense, Kolding, Gladsaxe har i år været plaget af kørende tasketyve, der bevidst går efter kvinders tasker i drive by tyverier.

En af de ramte er 27-årige Amalie Frøkjær-Rubbås, der fik stjålet en taske på Nørrebrogade i København i sommer.

- Den bliver taget af en anden cykelist, der er så hurtig, at jeg ikke kan indhente ham. Jeg er uheldig og han er heldig, for i tasken er ud over min bærbare fyldt med eksamensnoter en del penge fra min fødselsdag dagen før. Det var virkeligt et chok, siger hun.

Også Aarhus Politi er netop gået ud med en advarsel.

- Hos os er det hovedsageligt en dansk mand på omkring de 30 år, der for tiden stjæler fra en mountainbike. VI har dog også haft mænd, der springer ud foran kvinder på cykelstier og napper tasken fyldt med pung og iphone og løber bort, siger politikommisær, Morten Daugaard, Østjyllands Politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx