Af Ritzau - 01/05-17 07:31; Opdateret: 01/05-17 09:04

LO opfordrer Løkke til at droppe højere pensionsalderLO opfordrer Løkke til at droppe højere pensionsalder

Lønmodtagerne skal ikke piskes mere, så en direktør får råd til fladskærm nummer fem, siger LO's formand.

storybild

LO-formand Lizette Risgaard mener ikke, at regeringen skal hæve pensionsalderen (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Budskabet fra LO-formand Lizette Risgaard til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke til at tage fejl af på arbejdernes internationale kampdag 1. maj: Nej til en højere pensionsalder.

Hun minder om, at LO-familien i fællesskab står stærkt.

- Tænk lige over det. Én million medlemmer i LO-fællesskabet - 18 forbund, privat og offentlig sektor. Vi er et stort fællesskab. Vi er et stærkt, og vi er et stolt fællesskab. Det skal vi ikke glemme.

- Og det skal politikerne og arbejdsgiverne ikke have lov til at glemme. De skal vide, at de kommer ikke uden om os.

- Så når Lars Løkke-regeringen tror, at den kan slippe af sted med at hæve vores pensionsalder endnu mere end allerede aftalt - så tager han fejl, siger Lizette Risgaard i sin 1. maj-tale.

LO-formanden mener, at Løkke og VLAK-regeringen skal stoppe med at forbedre forholdene for de rige. Og Dansk Folkeparti skal også finde sig i kritik fra Lizette Risgaard.

- Vi vil ikke betale med vores liv og vores helbred for unødvendige skattesænkninger. Vi vil ikke køres fuldstændige flade, for at en direktør kan få råd til fladskærm nummer fem.

- Allerede i dag er mange lønmodtagere slidt ned til sokkeholderne. Derfor kræver vi i LO en ordentlig seniorførtidspension, som alle nedslidte kan få gavn af, siger Lizette Risgaard.

- Er regeringen i gang med at sørge for dem, som har slidt og slæbt i et menneskeliv - nej.

- Hvad laver regeringen så? Ja, den har travlt - sammen med Dansk Folkeparti - travlt med at gnubbe skuldre med godsejere og direktører.

- Regeringen og DF har foræret over én milliard kroner væk til nogle af de allerrigeste i vores samfund, siger hun.

Det vides endnu ikke, hvor meget regeringen ønsker at hæve pensionsalderen med.

Mens Lizette Risgaard har fokus på pensionsalder, fokuserer FOA-formand Dennis Kristensen på ulighed i sin tale i Taastrup.

- På det offentlige område sakker lavtlønnede faggrupper hele tiden længere bagud i forhold til de højtlønnede faggrupper, der i de senere år har vundet betragtelige lønstigninger.

- Det kniber med retfærdigheden i overenskomstsystemet. Vi forhandler typisk lønstigninger i procent, der giver den samme procent til alle, men flest kroner til de højtlønnede, siger Dennis Kristensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
United-legendes klub udsat for hetz:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx