01/04-14 22:55

200 betjente passede på Yahya Hassan i Vollsmose200 betjente passede på Yahya Hassan i Vollsmose

Det var primært Fyns Politi, som lagde mandskab til at beskytte den kontroversielle digter under hans besøg i Vollsmose sidste år

storybild

(Billede: Polfoto)

Der skulle 200 betjente til at passe på den kontroversielle digter Yahya Hassan, da han i november besøgte H.C. Andersen Skolen i Vollsmose. Det fremgår af et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg, skriver Fyens Stiftstidende.

Yahya Hassan vinder 100.000 kroner
Yahya Hassan vinder 100.000 kroner

- Om det er mange eller få, det får du mig ikke til at sige noget om. Vi brugte det antal, der var nødvendigt, siger John Jacobsen, chefpolitiinspektør i Fyns Politi.

Det er Peter Skaarup (DF) fra Folketingets Retsudvalg, som har bedt justitsministeren redegøre for, hvor mange ressourcer der blev brugt, da Yahya Hassan under enorm mediebevågenhed den 26. november 2013 besøgte Vollsmose - et besøg, som i første omgang var blevet aflyst, fordi politiet ikke kunne garantere for sikkerheden på det lokale bibliotek.

Yahya Hassans ekskæreste fyret fra specialskole
Yahya Hassans ekskæreste fyret fra specialskole

Af svaret til retsudvalget fremgår det, at politiindsatsen kom fra både Fyns Politi, Politiets Efterretningstjeneste (PET), en særlig specialstyrke i PET samt fra landets øvrige politikredse.

Blandt andet skulle politiet og PET på forhånd gå hele skolen igennem, fordi der var forhøjet trusselsniveau omkring den kontroversielle og provokerende digter, ligesom ordensmagten lagde en jernring om H.C. Andersen Skolen, og samtlige tilhørere blev kropsvisiteret, før de fik adgang til salen, hvor der også var placeret flere betjente.

- Vi har aldrig før haft en opgave som denne. Man kan ikke sammenligne denne opgave med andre politiopgaver, fordi vi med få dages varsel havde fået en alvorlig trusselsvurdering, forklarer John Jacobsen til Fyens Stiftstidende.

Havde affære med Yahya Hassan – nu udgiver hun bog
Havde affære med Yahya Hassan – nu udgiver hun bog

Yahya Hassans besøg forløb i øvrigt uden ballade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx