Af Ritzau - 14/11-16 10:13; Opdateret: 14/11-16 11:10

Imam tiltalt for at kalde jøder for børn af aber og svinImam tiltalt for at kalde jøder for børn af aber og svin

I en tale fra 2014 udtalte en dansk imam sig ifølge politiet racistisk. Han skal for retten i december.

storybild

En dansk imam tiltales for racistiske udtalelser i en moské i Odense. Talen blev holdt tilbage i 2014. Det oplyser Fyns Politi. (Billede: Free/Colourbox)

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi rejser tiltale mod en dansk imam for at udtale sig racistisk om jøder i en tale, som han holdt i en moské i september 2014.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

I talen, som blev holdt foran en større forsamling i moskeen i Odense, omtalte den pågældende imam jøder som "børn af aber og svin". Talen blev efterfølgende lagt på internettet af The Times of Israel.

Det er ifølge Fyns Politi blandt andet den udtalelse, der er baggrunden for, at anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale i sagen.

Imamen ved navn Mohammed al-Khaled Samha tiltales efter den såkaldte racismeparagraf i straffeloven.

I talen sagde Samha, at palæstinensere ikke bør dele deres land med jøder.

- Hvordan kan vi og alle andre muslimer med tro i hjertet acceptere en opdeling af Palæstina mellem palæstinensere og en bande af jøder, afkom fra aber og grise, sagde imamen i sin prædiken ifølge en oversættelse fra en israelsk organisation.

Muslimske imamer og ledere er tidligere blevet kritiseret for at kalde jøder for svins og abers afkom, hvilket ifølge dem er en beskrivelse brugt i koranen.

En måned efter talen, i oktober 2014, valgte politiet på eget initiativ at undersøge, om der skulle være noget strafbart i imamens udtalelser.

Årsagen til, at anklagemyndigheden først to år senere rejser tiltale i sagen, er ifølge anklager Maria Fanø-Frederløkke, at sagen også har været vurderet af Rigsadvokaten, som er den højeste anklagemyndighed i landet.

- Det skulle den, fordi racismeparagraffen er inde at gøre noget alvorligt, som ellers ville være omfattet af ytringsfriheden. Derfor er det et særligt område, som vi selvfølgelig har meget fokus på at gøre ekstra ordentligt, lyder det.

Sagen er allerede blevet sendt til Retten i Odense, hvor den vil blive behandlet 20. december i år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
DMI: Foråret lader vente på sig - her...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx