Af Lars Fogt og Christian Hansen - 14/12-15 04:00; Opdateret: 14/12-15 07:39

Rekord: Tusindvis dømt for narko-kørselRekord: Tusindvis dømt for narko-kørsel

Siden politiet fik narkometre i 2011 er antallet af bilister, der er blevet dømt for narkokørsel steget fra fem til 3.281 sidste år. Godt hver 10. blev taget ved Christiania.

storybild

Antallet af danskere dømt for narkokørsel er steget med 650 doblet på tre år. Fra 5 i 2011 til 3281 sidste år. I dag skal Oliver Bjerrehuus for retten for at have kørt på kokain. (Billede: Polfoto)

Aldrig er så mange blevet dømt for at køre vinde og skæve rundt.

Antallet af domme for at køre på euforiserende stoffer som hash og kokain i et motorkøretøj er steget eksplosivt fra fem i 2011 til 3.281 sidste år, viser en rapport fra Rigspolitiet.

I samme periode er antallet af dømte for spritkørsel faldet fra 9.818 til 7.611.

I 2011 fik politiet narkometre, der ved hjælp af spyt afslører, om man er påvirket af stoffer.

Specialkonsulent Pernille Ehlers fra Rådet for Sikker Trafik peger på, at stoffer påvirker hjernen og øger risikoen for ulykker:

- Der er nul-grænse over for ulovlige stoffer i trafikken, så selv om der bare er en lille smule stof i blodet, så bliver du taget med narkometeret. Straffen for det her er ret hård. Man mister kørekortet i tre år, siger hun.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Alkohol og trafik-koordinator Inger Lis Rasmussen fra Region Midtjylland siger, at hash i dag typisk er stærkere end tidligere.

- Derfor tager det også længere tid, før den forlader kroppen. Tager man amfetamin, overvurderer man sine evner og kører for hurtigt, hvor hash-rygere bliver sløve og får dårlig reaktionsevne, siger hun.

Københavns Politi har ofte kontroller for narkokørsel ved Christiania. Således blev mere end hver 10. dømt på landsplan eller nøjagtig 351 taget for at køre narkopåvirket her:

- Vores opgave er at begrænse antallet af købere af cannabis mest muligt. Og vi ved, at en del af de billister, der har været inde på Christiania, enten har røget derinde eller har det med hjem, siger Dannie Riise, leder af Taskforce Pusherstreet under Københavns Politi.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx