Af Ritzau - 22/08-16 08:10; Opdateret: 22/08-16 08:51

Dansk Folkeparti vil gå kritisk til voldtægtsforslagDansk Folkeparti vil gå kritisk til voldtægtsforslag

Der er behov for at klarlægge gråzonerne i voldtægtslovgivningen, siger Dansk Folkepartis retsordfører.

storybild

Eksperter advarer om, at S-R-SF's forslag om en stramning af voldtægtslovgivningen vil betyde, at det er den anklagede, der skal bevise sin uskyld. (Billede: Free/Colourbox)

Voldtægt er noget af det mest krænkende, man kan blive udsat for. Derfor vil Dansk Folkeparti gerne se nærmere på rød bloks forslag om at ændre lovgivningen, så seksuelle handlinger uden samtykke kan straffes.

Alligevel er der behov for at gå meget kritisk til forslaget, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Eksperter advarer om, at forslaget vil komme til at betyde, at det er den anklagede, der skal bevise sin uskyld.

- Jeg er ked af, hvis vi skal lade voldtægtsmænd gå fri. Men jeg er også ked af, at vi skal putte mænd i fængsel, som ikke har begået en voldtægt, siger DF-ordføreren.

- Vi er meget optaget af at få klarlagt de gråzoner, der er i voldtægtslovgivningen, fordi der har været nogle uheldige sager det seneste år. Vi ser positivt på forslaget fra rød blok, men det er afgørende, at vi lytter til kritikerne, siger han.

I en meget omtalt sag fra Herfølge har Østre Landsret i sidste uge idømt tre unge mænd fængselsstraffe på mellem seks og otte måneder.

De bliver straffet for voldtægt af en dengang 15-årig pige. Voldtægten blev begået på en græsplæne ved et forsamlingshus i Herfølge tilbage i 2014.

I april frifandt en enig domsmandsret ved Retten i Roskilde ellers de tre teenagere. De tiltalte har insisteret på, at pigen medvirkede frivilligt, mens pigen har forklaret, at hun var så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke var i stand til at sige fra.

Og netop den sag kaster lys over, at voldtægtsområdet er yderst kompliceret, siger Peter Kofod Poulsen.

- Det vidner om, at der også blandt trænede dommere er en meget stor forskel på, hvor man lægger snittet i den her type sager. Der er en meget stor gråzone, og det er det, vi skal tage med videre, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Team Danmark-direktør er skuffet over...
bt.dk
Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx