Af - 06/05-15 06:14; Opdateret: 18/05-15 13:22

Gaverne regner ned over midtjysk politidirektørGaverne regner ned over midtjysk politidirektør

Politidirektør Jens Kaasgaard har taget imod billetter til alt fra Peter Pan til Lady Gaga. Men det kan være ulovligt, lyder det fra eksperter. Nu går Rigspolitiet ind i sagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi besøger flittigt Messecenter Herning, når han bliver inviteret til gratis koncerter med verdensstjerner som Lady Gaga eller en musical om Peter Pan.

Siden 2010 har han således 15 gange takket ja til at tage en ledsager, hovedsagligt sin kone, med til et arrangement i Herning Messecenter. Det viser metroxpress' aktindsigt.

Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter
Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter

Men det er problematisk, hvis det ikke er arbejdsrelateret, konstaterer juraprofessor Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet.

Generelt gælder det, at man som udgangspunkt ikke kan modtage gaver overhovedet, når man sidder i offentlig forvaltning, siger han.

Er det gaver fra nogen, der har brug for polititilladelser som for eksempel Messecenter Herning, er det ifølge Steen Rønsholdt “helt kritisabelt”. Sagen får da også Rigspolitiet til at reagere:

- Der findes statslige regler, der regulerer området, og Rigspolitiet ser nu på, om sagen ligger inden for disse.

Invitationerne til Prince, Peter Pan og Lady Gaga

Eksperterne vil ikke fælde dom i sagen, men Steen Rønsholdt peger på, at reglerne er meget stramme.

- Også helt små gaver kan være problematisk. Selv med en flaske vin kunne det blive aktuelt at spørge, hvorfor har man fået den? siger han.

Fravalg er også interessant
Jens Kaasgaard har også sagt nej til arrangementer, hvilket er interessant, hvis han ikke kan redegøre for, hvorfor han har valgt til og fra, siger juraprofessor Søren H. Mørup fra Aarhus Universitet.

Minister trækkes ind i politidirektørs gavesag
Minister trækkes ind i politidirektørs gavesag

- Hvorfor er det relevant at deltage i nogle og ikke i andre? Hvis han ikke kan redegøre for det, er det et problem. Så kan man få mistanke om, at det afgørende har været, om han personligt er interesseret Depeche Mode – og ikke at han skulle repræsentere sit embede, siger han.

Jens Kaasgaard ønsker ikke at lade sig interviewe, men henviser til, at han af justitsministeren i 2010 blev frikendt i en lignende sag. Sekretariatschef Per Kiel Lauritsen siger:

Politidirektøren oplyser, at de arrangementer han har deltaget alle har været af repræsentativ karakter. Så direktøren har været på arbejde.

Georg Sørensen, der er adm. Direktør i Messecenter Herning mener, det er vigtigt, at politidirektøren bliver inviteret.

Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi
Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi

- Politiet er jo med til at sikre, at vores arrangementer fungerer. Så det er i min interesse, at politiet får mulighed for at få et vigtigt indblik i vores arrangementer, siger Georg Sørensen, adm. Direktør i Messecenter Herning.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx