Af - 22/04-15 19:34

Unge dumper helt nyt studie-værktøjUnge dumper helt nyt studie-værktøj

Uddannelseszoom blev lanceret tirsdag eftermiddag. Det nye digitale værktøj skal hjælpe kommende studerende med studievalg. Her de de kommende studerendes dom.

Bildstrecke im Grossformat »
Her kan du se de unges dom over regeringens nye uddannelsesguide, der skal hjælpe kommende studerende med at finde vej i uddannelsesjunglen. Det er let at se, hvor i landet man kan læse de forskellige uddannelser. At der ikke står noget som helst om uddannelserne. Jeg mangler information om alt det faglige - for eksempel noget om fag og hvordan undervisningen foregår. Det er vigtigt at vide, hvad man går ind til. Løn og ledighed kommer mere i anden række. Ikke i forhold til at finde ud af, hvilket studie jeg skal vælge. Man kan jo ikke læse så meget om selve uddannelserne på selve siden. Tre ud af seks stjerner. Designet er overskueligt og henvender sig til unge. Det er smart at man let og overskueligt kan se et løn-gennemsnit, men jeg synes ikke det er det vigtigste i forhold til at vælge den rette uddannelse. Jeg mangler information omkring alt det faglige - altså fag, forløb og sådan. I det hele taget mere om, hvad jeg skal i gennem på studiet i stedet for, hvad der skal ske efterfølgende. Nej - på ingen måde. De tre uddannelser, som jeg prøvede at sammenligne, stod der ikke særlig meget om. Kun noget omkring landsgennemsnit for ledighed, og det er ikke sådan noget, jeg vælger uddannelse ud fra. To ud af seks stjerner. Jeg synes, konceptet er en god idé, fordi man ved endnu mere, inden man vælger et studie. Men det er svært at bruge til noget, hvis man ikke i forvejen kender til uddannelserne. Der står ikke så meget om den på selve siden. Det er som om, man i forvejen skal vide, hvad de alle går ud på for at man kan bruge den. Synes parametrene er lidt irelevante for studievalg. Faktorer som løn og ledighed burde ikke prioriteres så højt, når man står over for et studievalg. Nu har jeg læst en del om de uddannelser, jeg overvejer andre steder, så egentlig ikke. Ledighed og løn er ikke noget, der påvirker mig meget. Jeg tænker, at det er meget individuelt, hvad man kan opnå med de forskellige uddannelser. To ud af seks stjerner.

Se, hvad de unge synes om Uddannelsesministeriets nye lancering Uddannelseszoom.

Uddannelseszoom er et nyt digitalt værktøj fra Undervisningsministeriet, der skal hjælpe kommende studerende med at træffe det rigtige studievalg.

På siden kan man sammenligne op til tre uddannelser i forskellige parametre for eksempel frafald på studiet, arbejdsløshed efter endt studietid, og hvor lang tid det i gennemsnit tager at fuldføre uddannelsen.

Men det er ikke alle, der er begejstrede for regeringens nye side. Hos Danske Studerendes Fællesråd tvivler man på, om den overhovedet kommer til at hjælpe de kommende studerende.

- Det er rigtig ærgerligt, at siden lægger så meget fokus på, hvad der sker efter studietiden er forbi. Der mangler virkelig beskrivelser af, hvad det er for et studie, man kommer ind på. Uddannelseszoom giver ikke de unge mulighed for at finde et studie, de på lang sigt bliver mest glad for, siger formand Yasmin Davali til metroxpress.

LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015
LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015

Idéen med Uddannelseszoom er at hjælpe de unge med deres skabe et bedre overblik over de mange videregående uddannelser. Og uddannelseminister Sofie Carsten Nielsen mener ikke, at det er forkert at fokusere på det, der sker efter studietiden.

- Jeg synes, det er lidt arrogant, når DSF går ud og siger, at de unge ikke er interesseret i løn og jobmuligheder. Jeg tror faktisk, at den enkelte studerende bedst selv kan vurdere, hvilke oplysninger, hun har brug for, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen i en mail til metroxpress.

I galleriet øverst kan du se, hvad tre kommende studerende på videregående uddannelser synes om Uddannelseszoom.

Debat: Jeg var en joke, fordi jeg holdt fri et år
Debat: Jeg var en joke, fordi jeg holdt fri et år

Det er godt, at de studerende får lov til at vurdere det nye værktøj, mener Sofie Carsten Nielsen, der selv har oplevet positiv respons på Uddannelseszoom.

- Da Uddannelseszoom blev udviklet, testede vi indhold og funktioner på studievejledere, institutioner og studerende. Og under præsentationen på Herlev Gymnasium i tirsdags fik vi overvældende god feedback fra mange gymnasieelever, skriver uddannelsesministeren.

- Det er ikke et færdigt værktøj, men det er et godt værktøj. Sådan lyder tilbagemeldingerne også, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.

LÆS OGSÅ: 16-årige Nadia: Min SU skal gå til en jordomrejse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx