Af Ritzau - 23/03-17 11:34; Opdateret: 23/03-17 13:24

Sydkorea vil igen have danske æg og fuglefødderSydkorea vil igen have danske æg og fuglefødder

Dansk æg og fjerkræ kan igen blive eksporteret til Sydkorea, som ophæver det fire måneder lange forbud.

storybild

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) kan glæde sig over, at Sydkorea igen åbner for dansk fjerkræ og æg. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Sydkorea har lukket ned for danske æg og fjerkræ, siden der i november blev fundet fugleinfluenza af typen H5N8 i en fjerkræbesætning i Nordsjælland.

Men nu ophæver Sydkorea forbuddet, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Forbuddet har været dyrt for dansk eksport, fortæller miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

- De samlede mistede eksportindtægter fra det sydkoreanske marked beregnes til cirka 30 millioner kroner. Det er et tab for de danske producenter, og det er et tab af arbejdspladser og vækst, siger han til Ritzau.

Ifølge ministeriets tal eksporterede Danmark for 91 millioner kroner fjerkrækød til Sydkorea i 2015. I 2016 var beløbet 73 millioner kroner.

Ministeren oplyser, at Sydkorea selv lider af mangel på fjerkræ og æg, fordi den amerikanske eksport også har været ramt af fugleinfluenzaen.

- Det handler om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, siger ministeren, der var med i et eksportfremstød i Sydkorea tidligere på måneden.

Efter fundet i november blev det påbudt at holde fugle og fjerkræ under tag og bag hegn. Samtidig kom der en karantæneperiode for handel af dansk fjerkræ.

Danmark blev officielt erklæret fri for fugleinfluenza 22. februar. Og det skete på baggrund af en stor indsats fra danske producenter og myndigheder, mener Esben Lunde Larsen.

For Det Danske Fjerkræraad og Danske Æg er det "en meget vigtig dag", mener sektorchef Jørgen Nyberg Larsen.

Særligt fordi Sydkorea køber nogle af de dele af fjerkræene, der ikke er et stort marked for herhjemme.

- Det har især været fødder. Men også hals, indmad og vinger. Dem spiser vi ikke mange af i Danmark. Det har været et kæmpestort og vigtigt marked, siger Jørgen Nyberg Larsen.

Sektorchefen fortæller, at det har været svært at komme af med de produkter til andre. En stor del er derfor gået til dyrefoder, eller er blevet destrueret.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx