Af - 15/04-14 08:53

Allergikere lider: Første del af pollensæsonen var rekord-slemAllergikere lider: Første del af pollensæsonen var rekord-slem

I fredags sluttede pollensæsonen for el, elm og hassel i et kedeligt rekordår for tusindvis af danskere med allergi.

storybild

I fredags sluttede pollensæsonen for el, elm og hassel i et kedeligt rekordår for tusindvis af danskere med allergi. (Billede: Polfoto)

Pollensæsonen startede grundet en mild vinter ekstra tidligt i år, hvilket en stor del af de 1,5 millioner allergiplagede danskere har kunnet mærke med dryppende næser og kløende øjne.

Til gengæld sluttede sæsonen tilsvarende tidligt, når det drejer sig om pollen for el, elm og hassel. Det skete i fredags, viser tal fra Astma-Allergi Danmark.

Ekspert: Allergikere koster hvert år samfundet 20 milliarder
Ekspert: Allergikere koster hvert år samfundet 20 milliarder

Især ellepollen har i år været været en slem plage for danskerne. El satte ny rekord i 2014 med en total mængde pollen på 2646. Det er næsten tre gange så mange ellepollen som på en gennemsnitlig sæson og cirka dobbelt så mange, som der blev registreret sidste år.

Antons allergi var et fængsel: Kunne ikke lege med vennerne udenfor
Antons allergi var et fængsel: Kunne ikke lege med vennerne udenfor

Regeringen sjofler allergikere som venter årevis på behandling
Regeringen sjofler allergikere som venter årevis på behandling

Folk, der reagerer på hasselpollen har ligeledes haft det svært i den første del af pollensæsonen. Astma-Allergi Danmark har registreret cirka dobbelt så mange hasselpollen som på en gennemsnitlig sæson i København. I Jylland, Viborg, er der målt cirka syv gange flere hasselpollen end sidste år, hvor årstotalen lå langt under normalen.

Godt vejr er lig med pollen
Om anden etape af pollensæsonen bliver lige så slem som den første er ifølge vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, umulig at spå om:

- Pollensæsonen er ligeså ubestemmelig som vejret, hvilket det jo i høj grad er afhængig af. Får vi en periode med varmt og tørt vejr, kommer vi til at kunne se det på pollentallene, imens det lidt fugtige og kølige vejr, vi har haft på det seneste, har været med til at holde tallene nede, siger hun til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx