Af - 27/01-14 16:34

Kritikere vil demonstrere mod Dong-salgKritikere vil demonstrere mod Dong-salg

160.000 danskere har skrevet under på en protest mod statens salg af en del af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Bildstrecke im Grossformat »

For en uge siden var statens salg af 19 procent af Dong Energy en sag, de færreste danskere nok havde den helt store holdning til. Men på få dage er protesten mod salget til den udskældte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs forvandlet til et folkekrav.

160.000 danskere har således skrevet under på en underskriftindsamling under overskriften 'Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs', og nu har en række borgergrupper og initiativer indkaldt til demonstration onsdag klokken 16 i både København og Aarhus.

Kritikerne mener, at Goldman Sachs har for stort fokus på profit og derfor vil forsinke Danmarks omstilling til grøn energi. Desuden er statens aftale med investeringsbanken blevet kritiseret for at give Goldman Sachs for stor indflydelse i forhold til den investering på otte milliarder kroner, der er tale om.

Dong: Pensionskasser vil overbyde investerings-gigant
Dong: Pensionskasser vil overbyde investerings-gigant

Og endelig har det vakt stor utilfredshed, at det forleden kom frem, at Dong-aktierne skal placeres i skattely.

I billedserien over artiklen kan du møde seks af de danskere, der i dag har tilsluttet sig underskriftindsamlingen. I skrivende stund har cirka 160.000 skrevet under, og tallet er steget eksplosivt. I løbet af dagen har mere end 1.000 personer skrevet under på kravet hver time.

Goldman: Vi håber det snart bliver afsluttet
Goldman: Vi håber det snart bliver afsluttet

Ifølge TV2 News' oplysninger tyder alt desværre for de mange underskrivere på, at finansminister Bjarne Corydon (S) siger nej tak til et alternativt tilbud, fire danske pensionskasser har fremsat i 11. time, og holder i stedet fast i aftalen med Goldman Sachs.

Torsdag ventes Folketingets Finansudvalg at godkende handlen, hvor staten sælger 19 procent af Dong Energy til den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx