Af - 02/06-15 20:05; Opdateret: 03/06-15 09:56

Ukendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesagUkendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesag

Den relativt ukendte politiker Jeppe Bruus kan få kanonvalg på grund af kreativ Facebook-kampagne. - Han når bredt ud og formår at sætte dagsordenen, siger ekspert.

storybild

Socialdemokraten Jeppe Bruus' Facebook-kampagne mod en sænkelse af den kriminelle lavalder er blevet en kæmpe succes.

Mens Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og alle de andre hovedpersoner i dette års valgkamp rejser land og rige rundt for at vinde vælgernes gunst, så er det en ganske ukendt politikere, som er godt i gang med at vinde valget på sociale medier.

MF'eren Jeppe Bruus (S) er gået viral på Facebook med en kampagne mod de borgerliges forslag om at sætte den kriminelle lavalder ned til 12 år.

Forsker: Sådan bliver valget på de sociale medier
Forsker: Sådan bliver valget på de sociale medier

Han har oprettet et event ved navn 'Jeg stemmer nej til at sætte børn i fængsel!', som i skrivende stund har mere end 74.000 tilmeldte, og bliver delt så flittigt, at næsten 200.000 har fået en invitation.

Jeppe Bruus er bl.a. uddannelsesordfører og medlem af Folketingets Retsudvalg. (PR-Foto)

Den opmærksomhed kan give politikeren, som ved sidste valg fik knap 3.000 personlige stemmer, et kanon-valg.

- Normalt ville jeg ikke sige, at den slags kunne rykke stemmer, men her er der tale om en mærkesag med en bred appel. Han når ud til folk, som han normalt ikke ville nå, siger professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet (KU).

LA-profil laver selvmål på Facebook
LA-profil laver selvmål på Facebook

- Han når bredt ud, sætter dagsordenen og får sat et skel op mellem partiernes værdier, samtidig med at han italesætter et vigtigt emne, siger Kasper Møller Hansen til metroxpress.

Jeppe Bruus tør ikke spå sig selv et kanon-valg, men er glad for den store opmærksomhed.

DF i Facebook-brøler: Fjerner Muhammed-joke
DF i Facebook-brøler: Fjerner Muhammed-joke

- Det havde jeg ikke lige regnet med. Det er fantastisk, at så mange er enige i, at det er et vigtigt tema. 12-13-årige skal ikke behandles som voksne, siger han til metroxpress.

- Det er svært at svare på, om det får betydning for valget, men det er nu også oprettet på grund af indholdet. Jeg er sur over, at de borgerlige vil sænke den kriminelle lavalder, siger Jeppe Bruus, som stiller op i københavnsområdet.

LÆS OGSÅ: For en dommer som 12-årig? Twitter-storm mod Venstres forslag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx