Af David Andersen - 14/02-18 10:04; Opdateret: 14/02-18 14:08

Jim Lyngvild deler hilsen fra prins Henrik: Han var dejligt skæv og udanskJim Lyngvild deler hilsen fra prins Henrik: Han var dejligt skæv og udansk

Prins Henrik sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot.

storybild

»Det kan godt være, prins Henrik var dement, men det er man ikke hele tiden, og han virkede skarp og lynende intelligent til det sidste«.

Sådan siger Jim Lyngvild om prinsgemalen, der ifølge hoffet sov stille ind på Fredensborg Slot i aftes kl. 23.18.

De to mødte hinanden for et års tid siden, hvor de sad til bords ved en privat middag, fortæller multikunstneren Lyngvild til BT og metroxpress.

»Han var selvfølgelig en ældre herre, men han var skarp. Et meget intelligent og levende menneske. Vi snakkede om kunst og grinede hele aftenen, husker Lyngvild.

Jim Lyngvild. (Billede: Claus Bech)

»Han spillede bridge den aften. Et spil, der kræver intelligens og skarphed i en grad, så jeg slet ikke kan være med. Og det ved jeg, han også gjorde nytårsaften, hvor han var blevet diagnosticeret med demens, så jeg tror på, at han stadig havde perioder, hvor han var helt klar og til stede«.

Efter de to kunstelskeres møde for et år siden forærede prins Henrik en kunstbog til Jim Lyngvild, og med fulgte et håndskrevet kort. Det kort tjener nu som et kært minde om prinsen, og Lyngvild har onsdag morgen valgt at dele et billede af det på sin Facebook-profil:

Til billedet skriver Lyngvild:

'Et sidste farvel til en stor Franskmand! Vi havde vores uenigheder men var også forenet i kunsten. Her en hilsen han skrev til mig for et år siden.  “Til Herr Jim Lyngvild. Som er vild med skulptur og kunst. Fra prins Henrik”. Må Odin og englene passe godt på dig!'

I teksten nævner han uenigheder mellem de to. Det uddyber han over for BT og metroxpress.

»Det drejer sig om hans udtalelser om, at han ikke ville begraves i Roskilde Domkirke ved siden af dronningen. Men nu ved vi jo ikke, om han nåede at skifte mening«.

Alle med kendskab til Jim Lyngvild ved, at han elsker danske værdier og dansk historie, men han anser prinsgemalen for at være et præmieeksempel på, at udanskhed kan være en stor gevinst for landet.

»Han var en fuldstændigt fantastisk mand, levende, sjov, og den i Kongehuset, der i dén grad turde gøre noget skævt: Gå i skævt tøj, gå med smykker. Alt udansk turde han. Der er ingen tvivl om, at han vil blive husket som den sjove, farverige mand. Jeg tror ikke, han går over i historiebøgerne som den sure, der ikke ville begraves sammen med sin kone«.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx