23/10-15 09:36

Carl Holst går fra forsvarsminister til kirkeordførerCarl Holst går fra forsvarsminister til kirkeordfører

Den tidligere forsvarsminister, som selv valgte at trække sig, skal desuden sidde i en række udvalg.

storybild

(Billede: Olufson Jonas)

Tidligere forsvarsminister Carl Holst har nu sin fremtid på plads i Venstres folketingsgruppe, efter at han 29. september valgte at gå af som minister på grund af en række personsager.

Holst, der blot var forsvarsminister i 93 dage, er Venstres nye kirkeordfører, erfarer Ritzau.

Han får dermed en noget mere anonym rolle i partiet fremover. Holst erstatter partifællen Louise Schack Elholm som kirkeordfører.

V-næstformand: Venstres nedtur skyldes Carl Holst-ballade
V-næstformand: Venstres nedtur skyldes Carl Holst-ballade

Desuden kommer den tidligere formand for Region Syddanmark ind i Retsudvalget, Nordisk Råd, Social- og Indenrigsudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Grønlandsudvalget samt Børne- og Undervisningsudvalget.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, udtaler, at Holst selv har bedt om posten som kirkeordfører.

- Jeg har haft en samtale med Carl om, hvad han gerne vil beskæftige sig med, og så har vi ud fra den liste talt med nogle af gruppens medlemmer, og det er forgået i fuldstændig fordragelighed.

- Carl har været ærlig og sagt, at han i respekt for dem, der havde ordførerskaber, ikke ville ind og skabe misnøje i en folketingsgruppe, men de medlemmer, jeg har talt med, har været utrolig kollegiale over for Carl, siger Søren Gade til Ritzau.

Carl Holst: Jeg har været en lykkelig forsvarsminister
Carl Holst: Jeg har været en lykkelig forsvarsminister

- Der har været forståelse for og enighed om de ting, han har fået. Ingen kan føle sig kørt over i denne proces, og det har været vigtigt for Carl.

- Som gruppeformand skal jeg sørge for, at der er en god stemning i gruppen, og det ville der ikke have været, hvis nogen følte sig tvunget til at afgive noget. Så det er ikke sket, lyder det fra Søren Gade.

Forud for Holsts afgang som forsvarsminister var der gået tre måneder, som næsten konstant var præget af personsager.

Først var der sagen om Holsts eftervederlag fra Region Syddanmark til mere end 800.000 kroner og senest mistanken om, at han har brugt en embedsmand i sin personlige valgkamp. Sidstnævnte sag er endnu ikke afsluttet.

Trods rollen som kirkeordfører, der normalt ikke fylder meget i mediebilledet, får Holst rigeligt at se til, vurderer Søren Gade.

- Carl er et dygtigt politisk menneske, der kommer fra Region Syddanmark, men han har jo ikke folketingserfaring.

Sydjyske borgmestre efter Holst-exit: Nu kan vi tale politik igen
Sydjyske borgmestre efter Holst-exit: Nu kan vi tale politik igen

- Så med de udvalg her bliver der ikke meget stilhed omkring ham. Han bliver kastet ind med det samme, siger Søren Gade med henvisning til Holsts mange år i politik, men uden for Christiansborgs mure.

Søren Gade er enig i, at hvervet som kirkeordfører betyder, at Holst næppe skal udtale sig i medierne hver dag, men gruppeformanden tilføjer, at kirkeområdet "trods alt noget, der fylder en del i Venstres bagland, hvis man kigger historisk på det".

Holst blev afløst af Peter Christensen som forsvarsminister. Peter Christensen blev ikke genvalgt til Folketinget i juni.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx