15/11-15 10:46; Opdateret: 15/11-15 12:33

DF: Vi skal bombe civile i kampen mod IS - også kvinder og børnDF: Vi skal bombe civile i kampen mod IS - også kvinder og børn

DF: Vi skal bombe civile i kampen mod IS

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Den internationale koalition, som kæmper mod Islamisk Stat (IS) skal begynde at bombe civile mål - også steder, hvor der opholder sig kvinder og børn.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen, til TV2 efter fredagens attentater i Paris, som har kostet mindst 129 mennesker livet.

- Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning, siger han ifølge TV2.dk.

Espersen mener, at de vestlige styrker fører krig som gentlemen, og når "gentlemen fører krig mod slyngler, så taber gentlemen".

Adspurgt direkte, om han mener, at koalitionen skal bombe steder med kvinder og børn, svarer udenrigsordføreren "ja, selvfølgelig".

Han mener, at de kvinder, der opholder sig steder, hvor IS-krigerne gemmer sig er "en del af systemet".

I en pressemeddelelse uddyber han sit synspunkt:

- Vi i den frie, vestlige verden og vore værdier er under angreb. Senest med de forfærdelige mord på sagesløse i Paris. Jeg har i den forbindelse sagt, at vi skal gøre op med os selv, om vi vil tabe eller vinde krigen mod terror, skriver Espersen og uddyber:

- Vil vi vinde, kræver det en endnu mere intensiv indsats end i dag. Islamisk Stat skal (...) udryddes. Det vil kræve, at vi forener alle kræfter og går tættere på Islamisk Stats terrorister. Den kan føre til utilsigtede civile tab.

- Jeg mener bestemt ikke, at vi skal hverken jage eller ramme sagesløse kvinder eller børn. Jeg kan kun beklage, hvis mine svar tidligere i dag har kunnet forstås sådan.

Over for TV2 afviser Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, Espersens udmelding med argumentet "vi er jo ikke barbarer".

OVERBLIK: Det ved vi om terroristerne
OVERBLIK: Det ved vi om terroristerne

Ung kvinde skriver hårrejsende farvel til terror-dræbt kæreste
Ung kvinde skriver hårrejsende farvel til terror-dræbt kæreste

Terror-bil fundet øst for Paris
Terror-bil fundet øst for Paris

LÆS OGSÅ: To migranter efterlyses af politiet: Kom igennem Grækenland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx