Af Trine Linnet Birk - 03/10-15 17:59

Livsliniens formand går af i protestLivsliniens formand går af i protest

Livsliniens formand og stifter går af, efter at regeringen trækker bevilling til natåbning tilbage.

storybild

Morten Thomsen stiftede Livslinien tilbage i 1994. Nu træder han tilbage som formand. (Billede: Flindt Pedersen Rasmus)

- Jeg har besluttet mig for at trække mig som bestyrelsesformand.

Sådan lyder ordene fra formanden for Livslinien, Morten Thomsen, til metroxpress. Han oplyser, at han senere i dag vil sende en pressemeddelelse ud, hvor han meddeler sin afgang.

Morten Thomsen, der stiftede Livslinien tilbage i 1994, går af i protest mod, at regeringen har valgt at aflyse en bevilling på fire millioner kroner, som organisationen var stillet i udsigt. Pengene skulle bruges til at holde rådgivningen natåbent fra 1. januar 2016.

Flest unge kvinder dør ved egen hånd
Flest unge kvinder dør ved egen hånd

Om formandens afgang udtaler sundhedsminister, Sophie Løhde (V):

- Jeg kender ikke de nærmere bevæggrunde for, at formanden tilsyneladende har besluttet at trække sig, men undrer mig, hvis hans beslutning skyldes, at han er bekymret for Livsliniens fremtidige økonomi. Regeringen lægger nemlig op til, at Livslinien til næste år får seks millioner kroner til at fortsætte sit arbejde.

De seks millioner, som sundhedsministerien hentyder til, er en årlig bevilling fra Social- og Indenrigsministeriet, som Livslinien har modtaget siden 2005.

Hans far begik selvmord: Nu løber Rasmus for livet
Hans far begik selvmord: Nu løber Rasmus for livet

Om der kommer en fremtidig ekstrabevilling er nu op til de resterende partier i Folketinget, når de ved de kommende satspuljeforhandlinger skal diskutere natåbningen med udgangspunkt i en ekstern evaluering, som Deloitte har foretaget af den eksisterende natåbning. Natåbningen har kørt som forsøg siden 2014 med støtte fra private fondsmidler.

Morten Thomsen har dog ikke de store forhåbninger om, at Livslinien får pengene at se. På spørgsmålet om, hvorfor han allerede nu vælger at trække sig frem for at blive og kæmpe for det, han betegner som sit 'livsværk,' svarer han:

- Lukning af natåbning kommer til at koste menneskeliv. Det kan jeg ikke bare lukke øjnene for. Jeg håber ved at stille min bestyrelsespost til rådighed, at samfundet forstår, at det her er vigtigt. Jeg kan ikke gøre andet. Det er en forkert og fatal politisk beslutning.

LÆS OGSÅ: 20 millioner skal redde akuttelefonen 1813

LÆS OGSÅ: 1813-forhandlinger med praktiserende læger bryder sammen

LÆS OGSÅ: Fulgte akut-telefonens råd og døde

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
'Løkkes tweet til Trump er kikset,...
bt.dk
Politiet sætter rekord: Har fundet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx