Af - 19/10-16 09:28

Muskuløs klovn jagtede ung kvinde og tog billederMuskuløs klovn jagtede ung kvinde og tog billeder

Politiet bliver ved med at få anmeldelser om skræmmende klovne. Tre børn blev eksempelvis skræmt af en øksebevæbnet klovn, mens unge kvinder også har været udsat for chokerende oplevelser.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Det bliver ved med at strømme ind med anmeldelser om skræmmende klovne i hele landet.

I går aftes blev en 21-årig kvinde forfulgt af en foto-gal klovn, melder Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken 21.20 mødte den unge kvinde en person iklædt klovnekostume ved Fårevejle Station i Nordvestsjælland.

Da kvinden løb fra stedet, fulgte klovnen efter. Og mens han jagtede hende tog han ifølge anmeldelsen otte til ti billeder.

Klovnen beskrives som en mand i alderen 20-25 år, 175-180 centimeter høj, muskusløs, iført klovnemaske, sort hættetrøje og sorte bukser.

Jysk klovn rev 74-årig kvindes bildør op: Det fortrød han hurtigt
Jysk klovn rev 74-årig kvindes bildør op: Det fortrød han hurtigt

Sent tirsdag eftermiddag var den gal i Skælskør i Vestsjælland.

Her fik tre drenge jaget en skræk i livet, da de pludselig stod ansigt til ansigt med en mand iført et klovnekostume, skriver TV2 Øst.

Da drengene så, at manden bar en økse, stak de i løb, men klovnen fulgte efter med øksen løftet over hovedet, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De tre skræmte drene søgte tilflugt hos en fremmed kvinde, hvorfra politiet blev alarmeret. Men gerningsmanden var væk, da en patrulje ankom til stedet.Hvis du har kendskab til et klovne-angreb, eller hvis vi skulle have glemt et på kortet, så skriv til journalist Christian Hansen på cha@mx.dk.

I Nordjylland har der også været klovne på spil inden for det sidste halve døgn.

I Arden blev en 29-årig kvinde mødt af et skræmmende syn i sit hjem kort før midnat.

Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken
Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken

- Der stod en af disse klovne udenfor vinduet med et skilt, hvorpå der stod "dø", og den unge kvinde blev naturligvis skræmt fra vid og sans, fortæller vagtchef Poul Badsberg, Nordjyllands Politi til Nordjyske.

Og i Aabybro blev en ung mand i sin bil udsat for en chokerende oplevelse, da en klovn med kniv i hånden pludselig bankede på ruden. Den 23-årige bilist kørte straks væk, mens klovnen løb efter.

Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland
Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland

Heller ikke her lykkedes det politiet at finde den pågældende klovn.

På kortet herunder kan du se, hvor og hvornår klovne er blevet set i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx