Af - 29/04-14 18:10; Opdateret: 29/04-14 18:46

Greenpeace-Anne Mie: Jeg er nervøs for russerneGreenpeace-Anne Mie: Jeg er nervøs for russerne

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Styrmand, Anne Mie Roer Jensen, som har siddet flere måneder i russisk fængsel sammen med rotter, mordere og tuberkulose- og aidssyge medfanger, vil i løbet af de kommende timer igen stå på broen i protest mod landets præsident Putins olieeventyr fra Arktis.

- Selvfølgelig måtte jeg da efter de hårde erfaringer lige vende forslaget om igen at demonstrere mod netop Rusland en ekstra gang. Men i egentlig tvivl var jeg ikke, for det er sagen for vigtig til, fortæller Anne Mie Roer Jensen til Metroxpress via en satelittelefon fra Greenpeace's skib, Rainbow Warrior 3.

Da 26 årige Anne Mie sidst var med Greenpeace på aktion mod arktiske olieboringer var det som styrmand og ikke som aktivist. I dag bærer hun begge kasketter:

- Jeg er taget afsted på en ansættelseskontrakt som 3. styrmand. Umiddelbart vil jeg fortsat sige, jeg ikke er aktivist. Men jeg brænder jo for sagen, så selv om jeg ikke tænker mig selv som sådan, så er jeg nok nu begge dele.

Anne Mie, som i går sammen med 23 andre besætningsmedlemmer og mandskab forlod Holland, sejler lige nu mod den russiske olietanker, Mikhail Ulyanov, der er på vej til Europa med den første last på cirka 500.000 tønder råolie fra russisk Arktis.

- Det er jo ikke Rusland som sådan, vi demonstrerer imod, men primært oliejagten i Arktis. Men det er da klart, at både jeg og de andre kan have en særlig nervøsitet, for det uforudsete, den helt usædvanlige reaktion, som ingen kan forudse, netop fordi det er en russisk tanker, som vi demonstrerer imod, uddyber Anne Mie.

Da Anne Mie i vinter sad sigtet for pirateri og hooliganisme i tre forskellige russiske fængsler, skete det efter, at hun og 30 andre fra Greenpeace havde protesteret i internationalt farvand mod de russiske boringer i Arktis. Denne gang sker demonstrationerne tættere på Europas kyster.

- Planerne er foreløbigt, at vi følger den russiske tanker i norske og danske farvande i protest mod de farlige boringer, hvis konsekvenser er ufatteligt farlige, hvis der sker et alvorligt uheld, som ingen jo vil kunne stille noget op overfor, forklarer hun sit nye togt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx