Af - 06/04-16 04:00; Opdateret: 06/04-16 10:33

Danskere tager på steroide-ferier i ThailandDanskere tager på steroide-ferier i Thailand

På trænings- og bodybuildingfora udveksler danskere erfaringer om såkaldte 'steroideferier' i Thailand. Her sælger apotekerne ud fra udførlige manualer på engelsk steroider i hobetal.

Bildstrecke im Grossformat »

Sol, masser af fitnesscentre og billige steroider, der kan købes på det nærmeste apotek. Thailand har i årevis været et paradis for bodybuildere og fitnessentusiaster, der tager på såkaldte 'steroideferier'.

På danske bodybuilderfora bekræftes tendensen, og i flere indlæg kan man læse, hvordan folk hjælper hinanden med brugbar info om steroidemulighederne i det asiatiske land:

- I det rette apotek kan du købe dig til alt. Det er ikke alle, der vil sælge dig alt det gode fra de bageste hylder, men så leder man bare videre, skriver en bruger på MuscleZone.

Læge: Jeg har udskrevet doping til 150 elitesportsfolk
Læge: Jeg har udskrevet doping til 150 elitesportsfolk

Over for metroxpress fortæller en fransk bodybuilder ved navn Jimmy via Facebook-gruppen 'Pattaya bodybuilder gym friend group', at fitnesscentrene i nogle badebyer sydpå ligger side om side med apoteker, som ud fra billedrige kataloger med engelske beskrivelser sælger steroiderne til en tiendedel af priserne på det sorte marked.

- Det er folk fra hele verden, der kommer og træner. Inklusiv Danmark, siger han.

Rafael Nadal vil renses for eksministers dopinganklage
Rafael Nadal vil renses for eksministers dopinganklage

Sharapovas forbudte stof øger atleters udholdenhed
Sharapovas forbudte stof øger atleters udholdenhed

Ifølge ph.d. i muskelbiologi Anders Nedergaard kan Thailand være et oplagt land, hvis man vil omgå de skrappe restriktioner for steroidebrug herhjemme.

- Fordelen er, at det er lovligt, og det vil med garanti også være billigere. Du vil kunne gå direkte ind på et apotek og købe det, du skal bruge, siger han og pointerer at det er ulovligt at tage steroider og hormoner med tilbage til danmark samt at SKAT nu har egentlige dopinghunde trænet til at fange den slags i baggage og post af samme grund.

Anti Doping Danmark kender til problemet
Anti Doping Danmark oplyser, at de ikke har konkret viden om danskere, der tager til udlandet for at købe og bruge doping, men har hørt, at det forekommer.

Hos Skat er man ligeledes klar over problemet, men vil ikke oplyse, om man har specifikke destinationer i kikkerten for at holde kontrol med, hvad der smugles ind.

- Vi er helt opmærksom på problematikken, men jeg vil hverken bekræfte eller afkræfte, at vi har et specielt fokus på et givent land, siger underdirektør i Skats toldafdeling, Preben Buchholtz.

Steroidhandel foregår helt åbenlyst på Facebook
Steroidhandel foregår helt åbenlyst på Facebook

Rekordmange tages for doping i fitnesscentre
Rekordmange tages for doping i fitnesscentre

SF: Fitnesscentre bør tvinges til dopingkontrol
SF: Fitnesscentre bør tvinges til dopingkontrol

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx