Af - 31/12-15 23:51

2015 blæste væk – stormene tager til i fremtiden2015 blæste væk – stormene tager til i fremtiden

Det stormrige vejr bliver bare værre.

storybild

Storm over Danmark. Vikingeskibsmuseet i fare for at bliver oversvømmet og Roskilde Fjord ligner ikke sig selv. (Billede: Dresling Jens)

Cyklister, skovejere og sejlere kan lige så godt vænne sig til det: Det blæser mere og mere i Danmark, og vinden bliver formentlig endnu kraftigere de kommende år med endnu flere stormskader til følge, skriver Jyllands-Posten.

2015 var et meget blæsende år med hele seks registrerede storme på den såkaldte ”stormliste” hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, senest stormen Helga den 4. december. Dermed blev 2015 det mest stormomsuste år siden 1921, hvor landet blev ramt af syv storme, oplyser klimatolog John Cappelen, DMI.

Kan du finde pandaen på under 10 sekunder?
Kan du finde pandaen på under 10 sekunder?

- Med stormene Allan og Bodil i 2013 og Gorm og Helga i år er det, som om et eller andet har ændret sig. Man kan måske spekulere i, om vi begynder at se effekten af et ændret klima,« siger Cappelen til Jyllands-Posten.

Normalt blæser det mest i vintermånederne, men også sommeren 2015 var trampoliner, cyklister og badegæster ved at blæse væk. Ifølge en opgørelse fra vindstat.dk var det i juli 67 pct. mere blæsende end normalt i juli.

Fremtiden kan komme til at byde på endnu mere vind og især flere storme, mener klimaforsker Ole Bøssing Christensen fra DMI. Han har benyttet 13 forskellige klimamodeller til at se på fremtidens blæst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx