Af - 05/03-14 09:42; Opdateret: 05/03-14 10:44

Ronja rammes af børnepenge-regler: Koster mig 10.000 kr.Ronja rammes af børnepenge-regler: Koster mig 10.000 kr.

24-årige medicinstuderende Ronja Marston Petersen, der er enlig mor, føler sig snydt.

storybild

De godt 30.000 færinger og grønlændere, der bor i Danmark, føler sig snydt for børnepenge. Skatteministeriet anslår, at forældrene til cirka 500 grønlandske og færøske børn ikke få de børnepenge med tilbagevirkende kraft, som regeringen nu vil sende til alle andre EU-borgere, der har arbejdet i Danmark.

Politisk slagsmål om børnecheck intensiveres
Politisk slagsmål om børnecheck intensiveres

Grønland og Færøerne er nemlig ikke medlem af EU - og selv om deres borgere er danske statsborgere, er de på grund af det manglende EU-medlemskab ikke omfattet af de samme vilkår, som gælder for de øvrige EU-borgere.

En af dem er 24-årige Ronja Marston Petersen, der læser medicin i Odense. Hun bliver ramt af, at hun ikke havde boet i Danmark i to år inden for en periode på de sidste ti år, da hun i 2012 flyttede hertil med sin nu fire-årige søn Rókur.

- Det er dybt urimeligt, at østeuropæiske arbejdere, der har familien i hjemlandet kan få de her penge, når os færinger og grønlændere, som bor i Danmark, ikke kan få det samme. Vi er trods alt danske statsborgere og betaler skat til den danske stat. Jeg boede i Danmark til jeg var 12 år, siger hun.

Mor sultede barn ihjel og modtog børnepenge i to år
Mor sultede barn ihjel og modtog børnepenge i to år

Det handler for hende om cirka 10.000 kroner for hende i børnetilskud, som hun ville have fået, hvis hun var eksempelvis fra Spanien. Nu får hun intet.

Dobbelt så mange udlændinge får børnecheck
Dobbelt så mange udlændinge får børnecheck

- Og det har da gjort, at det har været ekstra hårdt at etablere mig,” siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx