Af Lars Fogt - 18/12-15 12:02

Politi til 19-årigt voldtægtsoffer: Kom igen på mandagPoliti til 19-årigt voldtægtsoffer: Kom igen på mandag

ØSTJYLLAND. Statsadvokaten i Viborg har bedt politiet genoptage efterforskningen i to sager om voldtægt af 19-årige piger. Voldtægtscenter siger, man ofte oplever lignende sager.

storybild

Statsadvokaten for Jylland og Fyn har bedt Østjyllands Politi genoptage efterforskningen i to henlagte voldtægtssager mod 19-årige piger. (Billede: Polfoto)

To 19-årige piger fra Østjylland fik ikke efterforsket deres voldtægtsanmeldelser godt nok.

Det slår statsadvokaten i Viborg fast i et referat af sagerne, der er sendt til justitsminister Søren Pind (V), hvor statsadvokaten beder Østjyllands Politi genoptage efterforskningen.

Advokaturchef for specialstraffesager Torben Thygesen har set på sagerne.

- De implicerede kvinder har ikke fået en tilstrækkelig god behandling, siger han.

En sag handler om en 19-årig pige, der ringer en lørdag for at sige, at hun var blevet voldtaget på et diskotek.

- Da det ikke var muligt at sende en patrulje til stedet, blev kvinden vejledt om at lade sig undersøge på voldtægtscenteret og anmelde forholdet mandag. Kvinden rettede ikke henvendelse til politiet, og sagen blev henlagt, skriver han.

Også den anden sag handler om en 19-årig pige:

'Hun var blevet seksuelt krænket i forbindelse med en bytur for cirka 10 dage siden. Hun var ikke blevet lægeundersøgt. Kvinden var i tvivl om, hvorvidt hun ville anmelde forholdet,' skriver han.

Man bad kvinden tænke sig om. Hun ringede ikke, og sagen blev henlagt.

Den sidste pige har i dag sendt et foto af en mulig gerningsmænd, men sagerne er droppet, da pigerne ikke længere ønsker kontakt med politiet.

Ifølge Center for Seksuelle Overgreb på Rigspolitiet er det et generelt problem, at piger opgiver en sag, fordi de møder modstand.

”De er ofte omkring 18 år og har aldrig været i kontakt med politiet. Så går det ikke, at de bliver mødt af mistro,” siger overlæge Malene Hilden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx