Af - 03/05-15 14:14; Opdateret: 03/05-15 15:05

Var det noget for dig? 'Modige fyre' søges til at gramse kvinder på røvenVar det noget for dig? 'Modige fyre' søges til at gramse kvinder på røven

Et studieprojekt fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skaber vrede blandt danskere på Facebook.

storybild

(Billede: Screendump)

To unge mænd mellem 19-25 år søges til at gramse på kvinder - for skjult kamera. Det skal de gøre for at sætte fokus på hverdagssexisme i Danmark.

Det fremgår af opslaget, som du kan se foroven, og som angiveligt er et afgangsprojekt fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De håber at få solgt projektet til DR3.

Idéen er:

Optagelserne tager udgangspunkt i de oplevelser helt almindelige danske kvinder har oplevet af hverdagssexisme f.eks. at blive råbt efter på gaden, taget på røven eller lign.
De to fyre skal på gaden og "afprøve" nogle af de eksempler for at se, hvordan pigerne reagerer, hvis de overhovedet gør det. Alle optagelser foregår med skjult kamera, så kvinderne er ikke bevidste om, at det er 'for sjov' i første omgang. De bliver selvfølgelig informeret bagefter.

Meeeeeeeen. Det er ikke alle, der synes, at det er verdens bedste idé. Det har blandt andet fået Dansk Kvindesamfund op af stolen, og de har delt annoncen, hvor de blandt andet skriver:

Kvinde gik tavs på gaden i 10 timer. Mændenes reaktion vil give dig kvalme
Kvinde gik tavs på gaden i 10 timer. Mændenes reaktion vil give dig kvalme

TV: Kan en mand gå en tur på gaden i New York i fred?
TV: Kan en mand gå en tur på gaden i New York i fred?

'Ikke bare er det ulovligt at blufærdighedskrænke kvinder, der kan også sættes spørgsmålstegn ved, hvorvidt det er god presseskik at gøre strafbare overgreb til underholdning.'

Og det er ikke kun Dansk Kvindesamfund, som mener, det er kritisabelt. En mand har skrevet på opslaget:

'Hverken sjovt, nødvendigt eller interessant - bare dumt at lave pseudovidenskabelig underholdning ud af krænkende adfærd.'

Desuden følger der flere kommentarer så som 'føj for fanden' og 'hold nu op hvor dumt', og projektet bliver også kaldt for 'frastødende'.

Hvis folkene bag projektet håber på at få den solgt til DR3, så har den store virak på Facebook nok dræbt den idé. DR3 skriver selv på Twitter, efter flere harme danskere har spurgt dem, om det kan passe de støtter op om det.

- Vi har intet med projektet at gøre - det er et afgangsprojekt med DR3's målgruppe for øje.

I samme tråd gør DR3 det også klart, at de tager skarp afstand til projektet.


Metroxpress har været i kontakt med de studerende bag projektet, men de ønskede ikke at udtale sig i sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx