Af - 07/03-16 14:58

DF: Børnehaver må ikke afskaffe julepyntenDF: Børnehaver må ikke afskaffe julepynten

Per Dalgaard fra DF mener, at der bør indføres lovgivning for bevaring af danske traditioner. Forslaget kommer i form af syv punkter - borgmester ikke enig.

Bildstrecke im Grossformat »

Kampen for de danske traditioner genopstår i flere østjyske kommuner. Ifølge byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti, Per Dalgaard skal et nyt forslag forhindre at danske institutioner kan afskaffe julepynten. Forslaget er en del af en liste på syv punkter.

- Der er blandt andet – specielt i København – institutioner, som ikke bryder sig om at fornærme andre børn i forbindelse med at sætte julepynt og nisser op, siger Per Dalgaard til P1 Morgen.

Ifølge DR kan der udspille sig en ny frikadellekrig, som den der blev udkæmpet i januar i år. Her gjorde byrådet i Randers det obligatorisk for offentlige institutioner at servere svinekød.

Pape fortryder ikke blå ballade: Ingen skal skælde mig ud
Pape fortryder ikke blå ballade: Ingen skal skælde mig ud

Selv kender Per Dalgaard ingen institutioner, som ikke pynter op. Han mener dog stadig, at der er et behov for reglerne:

- Det er rettidig omhu. Jeg vil undgå, at vi når ud i problemet, siger han.

Det kan dog blive svært at få vedtaget forslagene. Venstres borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft, mener ikke at der er behov for flere regler på området.

- Det kan godt være, at Dansk Folkeparti vil kalde os andre for naive, men hver gang at man sætter yderligere regler op, så er der nogen, som skal håndhæve dem, og hvem skal så gøre det?, spørger Claus Wistoft.

Se listen øverst i billedgalleriet.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti vil kastrere pædofile med medicin

LÆS OGSÅ: DF: Stop indvandring fra muslimske lande

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx