Af - 17/01-14 12:42; Opdateret: 17/01-14 13:14

Derfor overlever ThorningDerfor overlever Thorning

Thorning kendte efter alt at dømme ikke til Bødskovs konstruerede løgn.

storybild

Thorning skal de næste timer forklare, hvad hun vidste om Bødskovs Christiania-løgn hvornår. (Billede: polfoto/arkiv)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan se frem til en hed eftermiddag, når hun i dag klokken 13.00 og formentlig flere timer frem skal grilles i et samråd om hendes kendskab til Justitsministeriets løgne om retsudvalgets aflyste tur til Christiania.

Her er Helle Thornings hemmelige papirer
Her er Helle Thornings hemmelige papirer

Sagen er noget møg for Thorning, men ifølge politisk kommentator på Ekstra Bladet Hans Engell overlever Thorning og dermed regeringen den penible sag.

- Selv om Thorning vil bliver udsat for et enormt pres, hvor det vil regne ned over hende med spørgsmål - og oppositionen på ingen måde vil stille sig tilfreds med svarene - så er det klart mit indtryk, at der hverken i regeringen eller i Statsministeriet er nogen forventning om, at det sagen vil udløse nogen form for mistillidsdagsorden, siger Hans Engell til eb.dk med henvisning til, at Enhedslisten næppe vil trække tæppet væk under Thorning på det foreliggende grundlag.

Thorning udleverer dokumenter i Bødskov-sag
Thorning udleverer dokumenter i Bødskov-sag

Thorning vil ifølge Engell placerer det fulde ansvar for Bødskovs løgn hos Bødskov selv og hans nu suspenderede topembedsmænd.

Det springende punkt er ifølge flere politiske iagttagere, om Thorning før den 9. december sidste år – dagen før Bødskov blev væltet – havde kendskab til Bødskovs konstruerede løgn om, at Retsudvalget ikke kunne besøge Christania, fordi Københavns politikdirektør var 'forhindret' i at deltage. Det var han som bekendt ikke.

Thorning kendte til Bødskovs forklaringer
Thorning kendte til Bødskovs forklaringer

Den sande forklaring på det aflyste besøg på Christiania var, at PET vurderede, at det ville forbundet med stor fare at gennemføre besøget. Den oplysning ønskede Bødskov ikke at videregive til retsudvalget, da det ifølge Bødskov ville kunne have afsløret PET's kilder på Christiania.

Thornings departementchef, Christian Kettel, tog i en udtalelse den 15. januar i år klar afstand fra enhver mistanke om, at Statsministeriet og dermed Thorning var vidende om Bødskovs konstruerede løgnehistorie om, at politidirektøren var forhindret i at deltage.

Bødskovs løgn: Thorning burde ha' fået besked
Bødskovs løgn: Thorning burde ha' fået besked

- Jeg vil slå fast, at Statsministeriet ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013, hed det i udtalelsen fra Chritian Kettel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx