Af - 30/11-13 19:32

Forsker: 'Perker' er ligesom 'bøsse' og 'bonderøv'Forsker: 'Perker' er ligesom 'bøsse' og 'bonderøv'

En dansk sprogforsker mener ikke, at der er forskel på ord som 'perker', 'bøsse' eller 'bonderøv'.

storybild

Digteren Yahya Hassan, tirsdag aften på H. C Andersen Skolen i Vollsmose i Odense-bydelen Vollsmose, hvor Yahya Hassan læste sine digte op. (Billede: Polfoto)

Den omdiskuterede og kontroversielle unge digter Yayha Hassan er blevet politianmeldt for racisme i denne uge, efter han i et interview beskriver folk i socialt belastede områder som "dumme perkere", der stjæler og snyder.

Jurist: Yahya Hassan slipper med nød og næppe for tiltale
Jurist: Yahya Hassan slipper med nød og næppe for tiltale

Men ordet 'perker' er ikke længere så slemt, som det tidligere har været mener, Michael Ejstrup, der er forskningschef i sprog ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Jeg ser det høre til i samme kasse som bonderøv og bøsse. Fra at være rigtig grimme skældsord til, at det er ord, som vi har det nogenlunde med og trækker på smilebåndet. Sådan er ordet perker også blevet, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Jurist: Yahya Hassan kan blive dømt for racisme
Jurist: Yahya Hassan kan blive dømt for racisme

Selvom han mener, at ordet er blevet mere stuerent, så forstår han dog stadig godt, hvis folk bliver stødt over brugen af ordet.

- Hvis nogen brugte det, vil jeg sige, at det var at stramme den. Men så ville jeg heller ikke sige mere, for så slemt er det ikke. Ligesom der i dag er nogen, som er stolte af at være bøsse og bonderøv, så tror jeg også, at der er nogen, som er stolte af at være perker, siger Michael Ejstrup.

Muslim politianmelder Yahya Hasan for racisme
Muslim politianmelder Yahya Hasan for racisme

Yayha Hassan er blevet politianmeldt af den aarhusianske debattør og lokalpolitiker Mohamed Suleban, som selv er muslim, og det overrasker lidt Michael Ejstrup.

- Det er ganske interessant, at han som muslim føler sig stødt over ordet, som han mener håner alle muslimer. Men jeg mener ikke, at perker kun er forbeholdt muslimer, siger han.

Video: Se Yahya Hassan som ung rapper
Video: Se Yahya Hassan som ung rapper

Yahya Hassan skal ifølge advokat og ekspert i menneskeret Tyge Trier heller ikke frygte en tiltale for racisme.

- Men jeg kan godt forstå, at man har debatten, for udtalelserne har en vis grov og generaliserende karakter. Men de falder - på et hængende hår - uden for det område, hvor der kan rejses tiltale. Det er min vurdering, siger Tyge Trier til Ritzau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx