Af - 15/04-15 16:19; Opdateret: 15/04-15 16:46

Studerende blokerer universitet: Nægter at forlade områdetStuderende blokerer universitet: Nægter at forlade området

En gruppe studerende har blokeret Aarhus Universitet før tid.

storybild

(Billede: Anders Borup Sørensen)

Studenterbevægelsen Et Andet Universitet proklamerede tidligere på ugen, at de ville blokere rektoratet på Aarhus Universitet i morgen torsdag klokken ni.

Men det var løgn og latin.

I stedet har studenterbevægelsen nemlig allerede indtaget bygningen i dag klokken 16 synkront med to andre blokader på Roskilde Universitet og Københavns Universitet.

- Blokaden er vigtig, fordi universiteterne er ved at blive undergravet. Man har afskaffet demokratiet, og det hele er blevet topstyret. Derfor er det vigtigt, at der bliver vist en modstand mod den udvikling, siger Esben Sørensen fra Et Andet Universitet til metroxpress.

Studenterbevægelsen lavede sidste år en lignende blokade på Aarhus Universitet, hvilket resulterede i, at Østjyllands Politi måtte sigte 19 studerende efter straffelovens §264, fordi de undlod forlade fremmed grund efter at være opfordret dertil.

- Vi er ikke bange for at blive sigtet. Politiet var faktisk rigtig flinke sidst. De gør jo nok noget på et tidspunkt, men det er for vigtigt det her til ikke at gøre det, siger Esben Sørensen.

De omkring 30 studerende har planer om at sove i bygningen, hvis de ikke bliver fjernet af politiet.

Kort tid efter at de studerende havde påbegyndt blokaden, kom chefjuristen på rektoratet dog og bad dem om at forlade området. Det nægtede de, hvorefter det lød, at man ville tilkalde politiet.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx