Af - 08/08-14 23:03

Syg mor strandet i Tyrkiet: Sådan går det med Robins indsamlingSyg mor strandet i Tyrkiet: Sådan går det med Robins indsamling

Robin Astrup Hougaard samler penge ind til sin mor Hanne, der er indlagt i Tyrkiet med en sjælden lungesygdom. Forsikringen vil ikke betale, men det vil danskerne heldigvis. Der er dog stadig langt til målet.

storybild

(Billede: Facebook)

- Det går stille og roligt fremad med indsamlingen fortæller Robin Astrup Hougaard til mx.dk.

Den 18-årige dreng oprettede i går en indsamling på Facebook for at skaffe penge til at få sin syge mor transporteret til Danmark fra Tyrkiet, hvor hun netop nu ligger i respirator.

18-årige Robin: Hjælp! Min mor ligger i respirator i Tyrkiet
18-årige Robin: Hjælp! Min mor ligger i respirator i Tyrkiet

Hans mor, den 39-årige Hanne Astrup Tornvig, holdt ferie i Tyrkiet, da hendes kroniske lungesygdom brød ud, og hun blev så syg, at hun endte med at blive lagt i kunstigt koma. Siden er hendes tilstand forbedret.

Hannes forsikring vil ikke dække udgifterne til hospitalet, så derfor oprette hendes søn straks en indsamling på Facebook, efter han fik at vide, at morens hjemtransport vil koste omkring 300.000 kroner. Et beløb, som den 18-årige Robin på ingen måder regner med at kunne skrabe sammen.

Få styr på hvordan du er dækket på rejser i Europa
Få styr på hvordan du er dækket på rejser i Europa

Selv om mange danskere allerede har støttet Robins indsamling, er der langt til de 300.000 kroner.

- Vi har indsamlet omkring 35.000 kroner, fortæller Robin, der håber, at der er nogle virksomheder, der kunne have lyst til at støtte hans kamp for at få moren hjem.

Teenageren understreger, at han er meget taknemmelig for de mange danskere, der allerede har støttet ham med pengebeløb.

- Jeg er super taknemmelig for, at folk vil hjælpe med at få min mor med hjem. Det er hårdt, for der er ikke andre, der hjælper. Forsikringen dækkede til og med i går, men ikke for resten af min mors behandling.

Heldigvis for Robin får han nu hjælp fra en ekspert i indsamlinger, nemlig juristen Janne Tholstrup, der tidligere på året hjalp en dansker, der var kørt galt på Filipinerne, med at komme hjem til sin familie, da heller ikke han havde en rejseforsikring, der dækkede hans hjemtransport.

Krævede 15.000 kr. for mareridt-ferie
Krævede 15.000 kr. for mareridt-ferie

- Vi har haft kontakt til Udenrigsministeriet og den danske ambassade, men det er ikke noget, de rykker på, før pengene kommer på bordet, fortæller Tholstrup til mx.dk.

Endnu er det ikke afklaret, om Hannes forsikring burde dække hendes udgifter.
Robin mener, at hans mor har informeret Pensam om sin kroniske sygdom.

Pensam er ikke enig.

- - Først må jeg udtrykke min personlige medfølelse over for Hanne og alle pårørende. Men hun har ikke fået en forhåndsgodkendelse af forsikringsselskabet inden den pågældende afrejse, siger Ulla Benediktson, direktør, Koncernkommunikation og Ledelse til Ekstra Bladet.

Skulle forsikringen alligevel ombestemme sig, bliver de indsamlede penge doneret til et godgørende formål, lyder det for Janne Tholstrup.

- Det kommer til at foregå helt efter bogen. Men vi havde ikke råd til at vente, vi må handle nu. Jeg synes faktisk, det er rigtig cool af en 18-årig knægt at få gang i hele mediemøllen for at redde sin mor.

Robin rejser til Tyrkiet i morgen for at være sammen med sin mor.

Ønsker du at støtte Robins indsamling, kan du læse mere på Facebook-gruppen Hanne skal hjem.

Bor du i Holstebro, kan du også støtte direkte, når private samler ind i morgen fra kl. 10.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx