Af - 16/10-15 14:20; Opdateret: 16/10-15 16:19

Ny dansk test: Disse pizzabakker kan muligvis øge risikoen for abort med op til 16 gangeNy dansk test: Disse pizzabakker kan muligvis øge risikoen for abort med op til 16 gange

Testen er blandt andet gennemført på Domino's Pizzabakker. Bakkerne indeholder også andre kemiske stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Bildstrecke im Grossformat »

Dette svarer Linea Ecobox og Domino's Pizza til, at Forbrugerrådet Tænk har fundet problematiske kemikalier i deres pizzabakker.

Spis ikke af pizzabakken! Den opfordring gav metroxpress allerede tilbage i april, da det kom frem, at pizzabakker indeholdt skadelige stoffer.

I august blev nye, vejledende grænseværdier fastsat for danske pizzabakker, men nu viser en ny test, som Forbrugerrådet Tænk har foretaget, at der stadig er problematiske kemikalier i pizzabakker.

Testen er gennemført på tre slags pizzabakker – fra Domino's Pizza, Linea Ecobox og en pizzabakke fra det lokale pizzeria. I alle tre tilfælde var indholdet af fluorstoffer langt over den vejledende danske grænseværdi, der blev fastsat i august.

Højere niveauer af fluerstoffer kan øge din risiko for spontan abort med op til 16 gange. Det påviste to forskere fra Syddansk Universitet tidligere på året.

Pizzabakkerne indeholder også en række andre kemiske stoffer, som er mistænkt for at være enten hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Forbrugerrådet Tænk Kemi kan ikke sige i hvor høj grad, at stofferne vandrer over i pizzaen.

Danmark bedste takeaway hædres
Danmark bedste takeaway hædres

Jeg blev overrasket over, at vi i alle tre pizzabakker så enstemmigt fandt disse kendte hormonforstyrrende stoffer. Desuden har vi ingen grund til at tro, at problemet ikke også gælder andre pizzabakker rundt om i landet, da resultatet for de tre bakker er meget ens.
Det siger Stine Müller, projektleder og testansvarlig i Forbrugerrådet Tænk Kemi til Forbrugertådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk råder på deres hjemmeside folk til ikke at spise pizzaen direkte fra pizzabakken, og at man ikke lader pizzaen ligge i bakken i køleskabet natten over.

Verdens heldigste kunde: Får bunker af penge i stedet for fast food
Verdens heldigste kunde: Får bunker af penge i stedet for fast food

LÆS OGSÅ: Hvis man er træt, er man træt: Bjørn tager sig en lur i pizzaria

LÆS OGSÅ: Ny vanvidspizza til dagen derpå: Lavet helt uden dej

LÆS OGSÅ: Så er det afgjort: Denne ret vil vi helst have i frokostkantinen!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx