Af - 23/08-15 08:18

Glem palæo - nu hylder piger pizzaer, burgere og donuts på InstagramGlem palæo - nu hylder piger pizzaer, burgere og donuts på Instagram

Det har længe været en trend at vise hvor sund man er på diverse sociale medier, nu er en modtendens på vej, siger eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Hashtags som #palæo, #rawfood eller #healthyfood har længe hersket på Instagram, men samtidig er nogle piger nu gået i mod-aktion. For eksempel har Instagram-profilen 'Girlswithgluten' over 46.000 følgere.

Profilen poster, som navnet afslører, billeder af piger med gluten - som en hyldest til det ellers forbudte gluten. Og også superstjerne som Rihanna og supermodellen Cara Delevingne er hoppet med på 'den usunde bølge' og poserer med junkfood.


Og måske er der en modreaktion på vej, så vi i fremtiden ser færre 'sunde hashtags'.

- Jeg ser det som en modreaktion på hele kulturen om at være rigtig og perfekt. Det bliver en måde at skille sig ud på. Det er helt sikkert et statement om, at de her piger ikke vil ligge under for samfundets diskurs om at være sund, siger psykolog Anna Bjerre til metroxpress.

Dette foto har skaffet 14-årig dansker over 550.000 likes på et døgn
Dette foto har skaffet 14-årig dansker over 550.000 likes på et døgn

Men ifølge madsociolog Jon Fuglsang fra Professionshøjskolen Metropol er det kun sejt at være med på modreaktionen, hvis man stadig lever op til de klassiske skønhedsidealer om at være smuk og slank.

- Det er paradoksalt, for de vil gerne vise at de dyrker nydelsen og spiser usundt, men at de samtidigt er i stand til at kontrollere det, lyder det fra Jon Fuglsang.

At vise at man er ekstrem, er i det hele taget moderne for tiden. Enten hylder man det meget sunde eller det meget usunde.

- Det er meget oppe i tiden at give den fuld gas - enten viser man, at man lever enormt sundt - eller også er man med på modbølgen, og viser at man tør gå mod største del af befolkningen - og gå grassat i det ellers "så farlige" gluten.

Ulden hårtrend hitter på Instagram - Hot or not?
Ulden hårtrend hitter på Instagram - Hot or not?

Modreaktioner er ifølge psykolog Anna Bjerre meget naturligt i samfundet, når en trend bliver "for meget".

- Når noget bliver ekstremt - uanset om det er tøjstil eller madvaner - så opstår der modreaktioner. Der kommer en opposition, der siger stop, og går den anden vej.

Og faktisk kan den 'usunde bølge' være ganske sund, lyder det fra madsociologen Jon Fuglsang:

- Det er i virkeligheden meget sundt, at der kommer en modbevægelse. Alting kan blive for meget, og det er vigtigt at den enkelte borger reflekterer over balancen.

LÆS OGSÅ: Snyder du også dine Instagram-følgere?

LÆS OGSÅ: Bobler på neglene: Mærkelig trend stormer frem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx