Af Julie Laurs Bundgaard - 21/03-18 09:59; Opdateret: 21/03-18 15:37

McDonald's løfter sløret for stor nyhed: 'Det er første gang nogensinde'McDonald's løfter sløret for stor nyhed: 'Det er første gang nogensinde'

Er du vild med den sauce, som McDonald's putter i deres populære Big Macs? Så er der gode nyheder.

storybild

Fra den 22. marts til den 16. maj fejrer McDonald's Big Macs 50 års fødselsdag med jubilæumsudgaven 'Grand Big Mac' og muligheden for at købe Big Mac sauce.

I starten af februar var fastfoodkæden McDonald's ude at bekræfte, at en kæmpeudgave af den berømte Big Mac kommer til Danmark i anledning af, at burgeren fylder 50 år.

Nu er der endnu flere gode nyheder til danske Big Mac-fans.

Fra 22. marts og tre uger frem kan man nemlig for første gang nogensinde købe portioner af den populære Big Mac sauce, som ellers normalt kun optræder i burgeren, og som aldrig tidligere har været til salg i Danmark.

Det skriver McDonald's i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: McDonald's med STOR nyhed til danskerne

»Vi ved, at Big Mac'en for mange er synonym med McDonald's og her er sovsen en helt afgørende ingrediens. Derfor sætter vi nu for første gang nogensinde i Danmark og for en begrænset periode Bic Mac sovsen på menuen i dip størrelse, for selvfølgelig skal selve sovsen også hyldes i forbindelse med jubilæet,« siger Mads Friis, der er kommerciel direktør i McDonald's.

Det betyder, at man i forbindelse med McDonald's jubilæumskampagne fra torsdag den 22. marts til onsdag den 16. maj vil kunne købe Big Mac saucen som tilbehør til pommes frites eller McNuggets i alle McDonald's restauranter.

LÆS OGSÅ: McDonald's med 'stor forandring': Ændrer på ikonisk bruger

Den allerførste Big Mac blev opfundet og solgt i en lokal McDonald's i Pennsylvania i 1967. Året efter blev den sat på menukortet i hele USA, og siden er den blevet en af fastfoodkædens mest ikoniske brugere.

i 1986 var burgeren så kendt i hele verden, at magasinet 'The Economist' indførte 'Big Mac Indekset', som er en måde hvorpå man kan sammenligne levestandarden i forskellige lande.

Indekset blev indført som en joke, men har vist sig så populært, at det i dag er accepteret som en uvidenskabelig tommelfingerregel for, hvor høj velstanden er i verdens lande.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx