Af - 04/05-16 18:32

5 tips: Sådan får du femstjernet Uber-rating5 tips: Sådan får du femstjernet Uber-rating

Chancen for at blive afvist af Uber-chaufførerne stiger, hvis din rating daler. Her er guiden til at beholde stjernerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er mange meninger om Uber. Transporttjenesten bliver af mange beskyldt for at presse lønningerne for chauffører ned og undergrave fagforeninger, mens andre elsker konceptet om at chaufførerne ikke har en chef, og kan arbejde når de vil.

Lige meget, hvad man mener, så er Uber her, og mange vælger at køre med de private chauffører, fordi det er markant billigere end at tage en taxa.

Taxabranchen optrapper krigen mod Uber
Taxabranchen optrapper krigen mod Uber

På grund af Ubers rating-system, hvor chauffør og passager giver hinanden 1-5 stjerner efter turen, risikerer man at blive blacklistet, hvis man falder for meget i rating.

Dårlig rating medvirker, at flere chauffører ikke vil acceptere turen, hvis de er i nærheden, når du bestiller en vogn. Men fortvivl ikke, for her er guiden til, hvordan du beholder dine stjerner - eller får dem tilbage, hvis du har mistet dem.

Taxaselskab starter priskrig med Uber: Så billigt bliver det
Taxaselskab starter priskrig med Uber: Så billigt bliver det

Det er i virkeligheden ikke særligt svært (hvis du er bare nogenlunde normal):

Giv altid chaufføren 5 stjerner

Kom du til at slå en prut eller krumme i bilen? Meget kan blive tilgivet, når chaufføren ser, at du har langet fem stjerner ud - og den gestus bliver ganske ofte returneret.

Vær klar, når bilen kommer

Ingen kan lide at vente, og chauffører HADER det. Hvis du skal have venner med, og de er langsomme om at komme ud i døren, så sæt dig ind i bilen og undskyld. Så ender I måske alligevel med at have en sjov tur sammen.

Debatten raser: Distortion i samarbejde med Uber
Debatten raser: Distortion i samarbejde med Uber

Giv drikkepenge

Danmark er ikke et land med tradition for drikkepenge, så folk bliver ekstra glade, hvis man viser sin påskønnelse af deres arbejde med en lille økonomisk belønning.

Lad være med at fyld bilen som en klovnebil

Fire passagerer i en bil. Altid. Slut. Chaufføren kan garanteret overtales til, at I liiige kan være fem personer, men faktisk tvinger i ham dermed til at bryde loven. Og det kan blive straffet, når der uddeles stjerner.

Søren Pind: Afgørelse om Uber følger efter enkeltsager
Søren Pind: Afgørelse om Uber følger efter enkeltsager

Vær respektfuld

Bare fordi han transporterer dig, betyder det ikke at han er mindre værd end dig. I er ligemænd, og lad ham vide at du ved det.

H/T: Joe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
DR-tillidsmand om massive...
bt.dk
Kommentator om S-formandens...
bt.dk
X Factor-deltager i store problemer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx