Af - 09/11-15 19:35; Opdateret: 09/11-15 20:04

Dansk Zoo vil aflive nyfødte løveunger med mindre de finder nyt hjemDansk Zoo vil aflive nyfødte løveunger med mindre de finder nyt hjem

Der er ikke plads til de tre nye løveunger i Jyllands Park Zoo. Hvis ikke de finder en aftager, bliver de aflivet.

storybild

(ARKIVFOTO) (Billede: Polfoto)

Sidst i september kom tre løveunger til verden i Jyllands Park Zoo i Haunstrup tæt på Herning. Men der er ikke plads til de tre små løveunger, og det kan koste dem livet, hvis de får sig et nyt hjem.

Det skriver TV Midt-Vest.

Zoo'en leder nu efter aftagere til de nyfødte løveunger, da der ikke er plads hos dem selv. Et nyt hjem er nødvendigt, hvis ikke parken må aflive dem.

- Når de er gamle nok, bliver de sat på vores overskudsliste og forhåbentlig er der nogen der melder på, at dem kan de godt bruge. Det er to hunner og en han. Hvis der ikke er nogen der melder ind, så må vi tage beslutningen om, at så bliver de aflivet, siger dyrepasser Rikke Kristensen til TV Midt-Vest.

Amerikansk talkshow til Danmark: Næste gang parterer I vel julemanden
Amerikansk talkshow til Danmark: Næste gang parterer I vel julemanden

Det er dog ikke nyt, at unger bliver aflivet i zoologiske haver, hvis der eksempelvis ikke er plads.

- Var de født i naturen, var der nogen af dem, der var døde der i forvejen, så jeg ser det lidt som naturens gang, at de også kan risikere at dø her i fangeskab, og det er en meget naturlig her hjemme, at de bliver aflivet hvis der er overskud af dem, siger dyrepasseren.

Løvebaby: Russisk minister raser mod Odense Zoo
Løvebaby: Russisk minister raser mod Odense Zoo

Zoo'en vil ikke gå ind og forhindre løverne i at få unger, selvom de godt kunne. Det gør de ikke, fordi der i forvejen er mange andre naturlige ting, der bliver taget fra dem, når de bliver lukket inde.

På Jyllands Park Zoo's Facebook side er brugerne blevet opmærksomme på, at løverne umiddelbart står til aflivning, hvis ikke nogle vil tage imod dem. Det fører flere vrede kommentarer med sig.

Vores tre nye beboere :-)De er ca. en måned gamle.Alle tre unger vokser rigtig fint og følges ad vægtmæssigt. De er stadig kun indenfor og er lige begyndt at kravle lidt rundt i sengen.

Posted by Jyllands Park Zoo on Tuesday, November 3, 2015

- Grotesk!! Man afliver ikke bare dyr, fordi der ikke er plads.
Sådan noget må man vel tænke på før man vælger at parre to løver, skriver en bruger.

Mor til to: - Selvfølgelig kan de tåle at se lidt blod
Mor til to: - Selvfølgelig kan de tåle at se lidt blod

Viral løve i Odense
Tidligere på året kom Odense Zoo i stormvejr i danske og internationale medier, fordi de aflivede en løve, da der ikke var plads til den i avlsprogrammet. Og på zoo'ens Facebook side, delte mange vrede brugere deres mening med den beslutning.

For internationale medier var det ligeledes også noget ekstraordinært, at Odense Zoo valgte at dissekere den døde løve for øjnene af børn og deres forældre. Her var biologistuderende Lotte Tranberg, som er Zooguide i Odense Zoo, med til at føre kniven.

- Vil ville gerne vise, hvad der gør løven til et så fantastisk rovdyr, sagde hun til metroxpress.

Jyllands Park Zoo lukket ned for vinteren, så det er ikke muligt at se de nyfødte unger, som endnu ikke har fået navnene, da zoo'en enten skal give dem væk eller aflive dem.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Wrestling, Dinosaur Zoo og tre andre ting til din weekend i Aarhus

LÆS OGSÅ: Husker du? Otte gange vi gik amok over et dødt dyr

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx