Af Sara Elisabeth Nedergaard - 15/03-18 14:04

'Mand, Kan du så opføre dig ordentligt, når din sexpartner betror dig med en positiv klamydiatest''Mand, Kan du så opføre dig ordentligt, når din sexpartner betror dig med en positiv klamydiatest'

Sådan lyder det fra Sara Elisabeth Nedergaard.

storybild

Forleden sad jeg med en flok kvinder og spiste toast og drak vodkashots på Sommersted på Vesterbro, as one does. Her faldt snakken på klamydia.

En af kvinderne i selskabet betroede mig, at hun engang havde datet en mand, der forlod hende, efter hun var blevet testet positiv for klamydia. For han skulle da ikke være sammen med sådan en, der gik og fik kønssygdomme.

Den historie satte mit pis i kog.

For man skal være to til at danse tango, og man er to idioter, der vælger at udsætte sig selv for smitterisiko ved at bolle uden kondom. Alligevel oplever jeg gang på gang, at jeg selv og mine medkvinder sidder tilbage som taberne, når der kommer klamydia ind i billedet.

Så snart vi gør det rigtige og fortæller sexpartnere om situationen, er vi i farezonen. Vi er i fare for at blive slutshamet, og i værste fald forladt, som kvinden fra Sommersted. Fortæl mig, sker det også for mænd? Jeg tvivler stærkt.

Med et flot trecifret antal sexpartnere i lange singleperioder fyldt med bodegalir i mine 20'ere, og et liberalt forhold til beskyttelse ud over p-piller, har jeg modtaget besked om klamydia fra lægen over en håndfuld gange.

Hver gang har jeg kontaktet tidligere sexpartnere og forklaret situationen, så de kunne blive testet og komme i behandling. For det er selvfølgelig det eneste rigtige at gøre. Og hver gang har jeg fået negativ respons fra en eller flere mænd.

Risikovurder mig op i røvenSenest var i december 2016, hvor uheldet endnu en gang var ude. Det skal selvfølgelig nævnes, at mange mænd er gode til at være cool omkring en klamydiaalarm. Og en 'tak for tippet' er fin respons, mere behøver man ikke at gøre ud af det.

Men der er altid et par stykker, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Som sidst, hvor et Tinder-knald krævede at få svar på, hvor mange, jeg havde knaldet efter ham, så han kunne vurdere sin risiko.

Nej. Det sekund, du stak pikken op i mig uden kondom, og jeg lod dig gøre det, var vi lige gode om at komme i risikozonen. Den skal aldrig være længere end det. Så opfør dig ordentligt, tak mig for at være cool nok til at give dig besked, og få så din dovne, ansvarsfralæggende røv til lægen.

I disse feminismefrigørelsestider føler jeg mig nødsaget til at pointere, at jeg ikke er ude efter at hetze mænd med denne klumme.

Men som ciskønnet, heteroseksuel kvinde baserer min erfaring sig på, hvordan mænd opfører sig, når de får klamydiaalarm, derfor er det mit udgangspunkt. Skulle der sidde en mand derude, der synes at kvinder er lige så elendige til at tackle kønssygdomme, som jeg synes, at mænd er, vil jeg gerne opfordre dette hankøn til at ryge til tasterne og skrive en klumme, der belyser dette.

Mit personlige mål er nemlig at nedbryde tabuet omkring kønssygdomme og gøre det til noget, vi kan snakke om som voksne mennesker. Helt fri for slutshaming.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx