Af - 19/01-15 19:25

Syriske flygtninge sagde tak med morgenkaffeSyriske flygtninge sagde tak med morgenkaffe

Tak for den varme velkomst, tag en kop varm kaffe.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Pedersen Rune)

Aalborgenserne blev mødt af smil og dampende varm kop kaffe mandag morgen, da en række syriske flygtninge ville sige tak for den varme modtagelse, de har fået i Danmark.

Det skriver Nordjyske.

På J.F. Kennedys Plads i Aalborg blev en række morgentravle aalborgensere mødt af en varm kop mokka, et smil og en flok syriske flygtninge, der havde været tidligt oppe for at brygge kaffe.

Den taknemmelig flok havde været oppe siden klokken fem for at få de mange krus klar.

- Vi vil så gerne give noget tilbage til alle dem, der har hjulpet os, siden vi kom hertil. Jeg husker for eksempel tydeligt den nat, jeg ankom til Sandholmlejren og blev modtaget med et stort smil af en mand, som spurgte om jeg var sulten, og om der var noget, han kunne hjælpe med, forklarer Mohammad Alsharaa til nordjyske.

Sig tak til disse gutter: De rydder op efter din nytårsfest - vi elsker Danmark
Sig tak til disse gutter: De rydder op efter din nytårsfest - vi elsker Danmark

- Vi vil bare så gerne sige tak til Danmark og danskerne, fordi de har taget så godt imod os, siger Fayez Safi til nordjyske.


Håndfulden af syriske flygtninge går alle sammen på sprogskole, og havde brygget morgenkaffe til omkring 300 mennesker. Gruppen, der nu også er oprettet på Facebook, regner med at gentage successen på næste mandag ved 7-8-tiden.

Mand sætter sig for at drikke en kop kaffe med ALLE sine Facebook-venner
Mand sætter sig for at drikke en kop kaffe med ALLE sine Facebook-venner

- Planen er at se, om vi kan få endnu flere med næste gang. Og derfor regner vi også med at fortælle om, hvordan det er gået, når vi kommer ind på skolen, siger Mohammad til nordjyske.

LÆS OGSÅ: Føler du dig træt? Prøv 'kaffeluren'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx