20/07-17 12:06; Opdateret: 20/07-17 15:43

Venstre: Kommende plan vil mindske modregning i pensionVenstre: Kommende plan vil mindske modregning i pension

Regeringen har begrænset modregningen i pension ved tab af offentlige ydelser, siger ordfører Jacob Jensen.

storybild

København. Regeringen vil have danskerne til at spare mere op til pension. Derfor gav den og Dansk Folkeparti før sommerferien en gulerod til mere opsparing. De forhandler i efteråret om skat og pension for at begrænse modregning.

Det siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

- Vi vil gøre det mere attraktivt at spare op for de mennesker, hvor det ikke kan betale sig. Og for at få flere af dem som i dag ingenting sparer op med på opsparingstanken, siger Jacob Jensen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at vi har vidt forskellig levestandard som pensionister. Speciallæger har 8,1 millioner kroner i formue, mens sygeplejersker må leve af 2,3 millioner kroner.

Det har Cepos, den borgerlig-liberale tænketank, set på. Cepos medregner rate- og alderspension, livrente, LD samt tjenestemandspensioner.

- Forskellen er ikke overraskende. Det flugter nogenlunde med den løn, man får på arbejdsmarkedet. Men vi har grupper - lavtlønnede og dem udenfor arbejdsmarkedet - som har meget lidt, siger Jacob Jensen.

I pension topper læger, offentlige chefer som kommunaldirektører, departementschefer samt direktører i private virksomheder. I midten ligger postbude og sygeplejersker, mens frisører og taxachauffører skraber bunden.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, skoser regeringen for at ramme de lavtlønnede.

- Der er stor ulighed i pension. Derfor er det brandærgerligt, at aftalen, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået, ikke forbedrer situationen, siger Benny Engelbrecht.

- Tværtimod får dem med relativt høje livsindkomster mest ud af aftalen. De med lave indkomster får intet ud af det. Det øger uligheden i samfundet.

- Regeringen har slet ikke løst, at lavtlønnede mister pension, da de mister offentlige ydelser, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx