04/01-15 15:13

Krysantemumbombe fundet i FælledparkenKrysantemumbombe fundet i Fælledparken

Politiet har afspærret et område i Fælledparken og venter på, at bomberyddere sikrer en krysantemumbombe.

storybild

(Billede: Google Street View)

Der er fundet en krysantemumbombe i Fælledparken søndag eftermiddag, og Københavns Politi har afspærret og tilkaldt Hærens ammunitionsryddere.

Tidligere søndag fandt borgere en mindre krysantemumbombe på en sti i bydelen Hasseris i Aalborg. Bomben er nu ryddet af vejen.

Nytårsnat var to krysantemumbomber årsag til, at tre mænd mistede livet og to mænd blev hårdt kvæstet nær Hobro, som hører under Nordjyllands Politi.

Eftersøgt krysantemum-bombemand laver aftale med politiet
Eftersøgt krysantemum-bombemand laver aftale med politiet

Hærens ammunitionsryddere fjernede to krysantemumbomber lørdag, som en strandgæst observerede i vandkanten ud for Øster Fjordsti ved Hals lige nord for Limfjorden ud mod Kattegat.

De to krysantemumbomber ved Hals har været våde, og det kan gøre dem endnu mere ustabile.

Politiet i Midt- og Vestjylland var lørdag også kaldt ud til en krysantemumbombe, der var indleveret på en genbrugsstation på Mørupvej i Herning. Hærens ammunitionsryddere måtte også her fjerne det ulovlige nytårskrudt.

- Vi havde også en bus fredag aften, som formentlig er blevet ramt af en krysantemumbombe i Ikast ved Øster skole, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vagnhøj til Ritzau.

Vanvittigt! Her sprænger mand krysantemumbombe på Rådhuspladsen
Vanvittigt! Her sprænger mand krysantemumbombe på Rådhuspladsen

Også på Vestsjælland havde en ukendt person torsdag efterladt 12 krysantemumbomber og kraftige kanonslag ved en genbrugsstation i Odsherred.

Rigspolitiet udsendte en pressemeddelelse fredag, hvor man advarede mod de fritliggende bomber. De skal i stedet afleveres til politiet.

- Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt, sagde politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.

Familiefar havde endnu en krysantemumbombe i bilen
Familiefar havde endnu en krysantemumbombe i bilen

Lovligt fyrværkeri kan afleveres på genbrugsstation til personalet som farligt affald, mens ulovligt fyrværkeri skal afleveres til politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx