Af - 18/09-13 13:40

DR vil have ekstra licenskroner til Grand PrixDR vil have ekstra licenskroner til Grand Prix

Danmarks Radio får 3,5 milliarder licenskroner i kassen om året, men det er ikke nok til at få råd til at arrangere det internationale melodigrandprix.

storybild

Danske Emmelie de Forest vandt i år Eurovision Song Contest - det internationale melodigrandprix - og derfor skal Danmark være vært for showet næste år. I år foregik begivenheden i Sverige. (Billede: Polfoto/Jörg Carstensen/dpa/Corbis)

Send flere penge.

Det er budskabet i et brev fra DR til Kulturministeriet, bekræfter licenskæmpens generaldirektør Maria Rørbye Rønn overfor MediaWatch.

LÆS OGSÅ: 210.000 får licens-røffel af DR

Årsag: Det internationale melodigrandprix, som løber af stabelen 6.-10. maj 2014 i København.

- Det var en ekstraordinær begivenhed, da Danmark vandt det internationale Melodi Grand Prix og nu skal være vært i 2014. I DR kunne vi i sagens natur ikke forudse og planlægge med en så stor økonomisk og organisatorisk opgave, forklarer Maria Rørbye Rønn.

LÆS OGSÅ: MGP: Verden jubler over København

I 2001, hvor Danmark også var vært, kostede showet omtrent 70 millioner kroner, men siden er der blevet tilføjet semifinaler til konceptet, og derfor vurderes arrangementet at blive endnu dyrere denne gang.

LÆS OGSÅ: Øde ø skal forny Melodi Grand Prix

DR har ikke lagt sig fast på, præcis hvor mange penge, kanalen vil søge fra Kulturministeriets overskydende licensmidler, men Rørbye Rønn antyder, at hvis politikerne siger nej til ansøgningen, bliver showet mindre ambitiøst end ellers.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx