Af - 04/12-13 22:06

Den sidste rejse kan bestilles på nettetDen sidste rejse kan bestilles på nettet

Flere online-bedemandsforretninger er dukket op. DanBegravelse.dk er nyeste skud på stammen, Brancheforeningen er bekymret over tendens.

storybild

Der er en stigende tendens til, at bestille begravelser via internettet.(Arkivfoto) (Billede: Polfoto/UNGER JAN)

Vi betaler regninger over internettet og køber dagligvarer. Og efterhånden er det også blevet mere og mere almindeligt, at begravelsen bestilles online, viser metroxpress' gennemgang af bedemandsbranchen.

For nylig sprang Camilla Wiinberg ud som planlægger af den sidste rejse sammen med sin tidligere kollega Lasse Kvist Sørensen efter flere år som ejendomsmæglere.

Bedemand krævede 500 kr. for at sænke kiste
Bedemand krævede 500 kr. for at sænke kiste

- I ejendomsmæglerbranchen er man nødt til at være innovativ for at overleve, og den tilgang har vi taget med os. Og vi har skabt et produkt på baggrund af en efterspørgsel. Der er mennesker som ikke har behov for at have besøg af en bedemand, som sidder og hjælper dem, siger Camilla Wiinberg.

Udover helt almindelige kunder, så er en del af de kunder, som DanBegravelse.dk tager sig af, eksempelvis søskende, som er spredt i hele landet og derfor har brug for en nem løsning. Det kan også være splittede familier, hvor der ikke har været kontakt i mange år.

Nu kan du blive 'begravet' i rummet
Nu kan du blive 'begravet' i rummet

Hos bedemændenes brancheforening Danske Bedemænd, hilser man innovationen velkommen, men synes dog også, at det er et udtryk for en kedelig tendens blandt befolkningen.

- Det er en tendens vi ser, og selv en kæde som Begravelse Danmark er blevet delvis online. Det giver anledning til at nytænke og være fremme på beatet, og det hilser vi velkommen, siger Business Manager Axel Jørgensen.

Nøgne kvinder poserer på ligkister
Nøgne kvinder poserer på ligkister

- Men generelt har vi forholdt os lidt afventende på det punkt. Jeg synes, det er lidt en glidebane, hvis afskeden med livet bliver reduceret til noget rent praktisk. Her mangler de pårørendes beslutning måske noget etik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx