Af - 12/08-16 13:17

Derfor kommer du til at kalde din kæreste ekskærestens navnDerfor kommer du til at kalde din kæreste ekskærestens navn

Der findes en logisk årsag til at man ind i mellem kommer til at bytte rundt på navne.

Bildstrecke im Grossformat »

Er du en af dem, der ind i mellem bliver fanget i tåkrummende pinlige situationer, fordi du kommer til at kalde kæresten eller veninden det forkerte navn?

Du er ikke den eneste. Og der er faktisk en helt logisk forklaring. Det skriver Eurowoman, som har talt med en hjerneforsker.

– Når man får en ny kæreste, har man før været vant til, at navnet har været et andet. Så navnet på det tidligere individ er også blevet betegnelsen for "partner". Når man så får en ny kæreste, kan man godt ende med, at den nye kæreste bliver betegnet med "partner"-navnet, forklarer hjerneforsker og professor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet, Jesper Mogensen til Eurowoman.

Elins liv ødelagt af ekskæreste: Spredte nøgenbilleder af hende som 13-årig
Elins liv ødelagt af ekskæreste: Spredte nøgenbilleder af hende som 13-årig

Det er lidt det samme som, når ens forældre bytter om på de forskellige søskendes navne, fordi de er alle 'børn'.

Og hvis du er en af dem, der er dårlige til at huske navne eller ofte ombytter, så er der en logisk forklaring, som du måske ind i mellem kan bruge som undskyldning for din glemsomhed.

– Grunden til at vi er så elendige til at huske navne, er, at vi egentlig ikke synes, det er så vigtigt. Det er ikke relevant information, fordi det ikke fortæller noget særligt om personen. Men for at vende det til noget positivt, så er vi faktisk interesserede i meget anden information omkring selve personen. Navnet er bare ikke noget, der giver særlig meget separat information, forklarer Jesper Mogensen.

LÆS OGSÅ: Model ræd for utroskab: - Jeg er skjult psykopat

LÆS OGSÅ: Her er tamponen, du kan have på under sex

LÆS OGSÅ: Efter gruppevoldtægtssag får denne kommentar 10.000 likes på Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx